21. kolo
24.01.2014 21:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Celta Vigo - Real Betis 4:2

La Liga se dlouhodobě snaží prezentovat jako atraktivní organizmus s množstvím akcí, ofenzivního pojetí a především branek. O tom, jak skutečný je tento trend, se mohli přesvědčit i diváci na stadionu Balaidos, domovském stánku tamní Celty Vigo.

Nejvyšší španělská soutěž měla na programu krásný páteční večer plný emocí, šancí, karet a především úspěšných zásahů. Těch jsme se nakonec dočkali hned šestkrát, přičemž o dvě branky šťastnější mohli být domácí. Celta Vigo totiž otočila nepříznivý vývoj utkání a díky brankám Fabiána Orellany, Charlese a Nolita se může těšit z klíčových tří bodů. Naopak mizérie Realu Betis nadále pokračuje, hosté odjíždějí s prázdnýma rukama a usazují se definitivně na posledním místě.

Jako pevní sice skóroval Real Betis, ale skvěle fungující obranná linie vystavila jeho hráče ofsajdu, takže úvodní branka nemohla platit. Sudí Alejandro Hernández tak pískal rozehrávku po vstřelené brance až o něco později. A opět u toho byl Betis, který se oprávněně dostal do vedení. Juanfran se prohnal po straně a přesným centrem našel nabíhajícího spoluhráče Rubéna Castra, pro něhož nebylo problémem dostat míč za záda brankáře Yoela - 1:0.

Sudí Hernández byl nucen čelit nátlaku hostujících fanoušků i hráčů, když odmítl písknout zákrok v pokutovém území na Castra. Nicméně, zůstal ledově klidný a nechal rozehrávat brankáře. Jen o pár minut později mu jeho rozhodnutí museli hráči Betisu vyčítat ještě víc. Mladík Rafinha totiž výborně našel rozběhnutého Fabiána Orellanu a ten si ze zbytkem akce již poradil - srovnáno.

Hostující útočník Leo Baptistao se sice pokoušel po půlhodině hry přelobovat brankáře Yoela, ale ten si zkušeně počkal na protivníkův pohyb a situaci zvládl. Naopak, ještě stihl založit akci svého týmu, balon pokračoval k Lópezovi a ten našel centrem ne úplně stráženého Charlese. Zkušený brazilský útočník hlavou překonal brankáře Saru a mohl se radovat z další trefy v sezoně.

Brankář Guillermo Sara možná dnes nezažíval úplně ideální večer, ale přesto byl svému týmu oporou. Krátce před poločasovou pauzou totiž jeho schopnosti otestoval Oubiňa. Ani Sara však nemohl "lepit" chyby svých obránců věčně, což dokumentovala situace krátce před koncem první půle. Charlesova spolupráce s Orellanou vedla k zakončení chilského útočníka, na které zkrátka Sara dosáhnout nemohl.

Real Betis přitom nehrál vyloženě špatně, ale do kolen ho srážejí často vlastní pochybení. Zejména obranná linie často působí minimálně nepřítomným dojmem, takže brankář Sara často zažívá návaly paniky. Do druhé půle vykročili jeho spoluhráči o mnoho lépe, protože nejprve pálil Salva Sevilla, po něm se k ráně dostal také Castro. Ani jeden pokus se však neuchytil. Celta se osmělila až po hodině hry, když se zastřeloval López. Hlavní rozdíl mezi oběma celky spočíval v tom, že Celta Vigo dokázala využít soupeřových zaváhání, Real Betis nikoli. Tak tomu bylo i při dalším gólu, když všudypřítomný Charles vybídl ke skórování Nolita. Hostující obrana opět nečinně přihlížela - 4:1.

Dojem ze špatného utkání již nespravila ani poslední branka dnešního duelu, kterou měli na svědomí hosté. Sevillův centr do pokutového území vyrazil brankář Yoel pouze k dobíhajícímu střelci Castrovi a ten si připsal na svůj účet dnešní již druhou branku. V závěru utkání se ještě naprosto nesmyslně nechal vyloučit Cedric a zkrátil svůj dnešní příspěvek na necelých dvacet minut. Likvidační zákrok na pronikajícího Rafinhu byl smutnou definitivou za dnešním tragickým výkonem obranných řad.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X1 ; 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Můžeme opět začít věřit" má v sebe až primoc transcendentálnosti a to ešte takmer aj v kondicionály.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele