13. kolo
09.11.2013 22:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:2

Hostující Rayo Vallecano dokázalo předčit domácí Celtu a díky zásahům Jonathana Viery a Joaquína Larriveye se dostalo z pásma sestupu. Enriqueho celek naopak klesá prozatímní patnáctou pozici.

Už po minutě odehraného času se k centru odhodlal mladík Iago Falqué, ale na jeho pokus nikdo z nabíhajících spoluhráčů nereagoval dostatečně včas. Domácí Celta Vigo se snažila odpoutat od posledních příček tabulky, ale její forma je vzácně nevyrovnaná. To Enriqueho hráči potvrdili i dnes večer, když po Minově křižném míči se do šance dostával útočník Nolito. Obránce Tito mu však skvěle načasovaným zákrokem zkazil radost.

Do další zajímavé šance se dostal obránce Hugo Mallo, jehož hlavička mimo tři tyče však vedení Celty neznamenala. Úvodní půlhodina ale příliš mnoho fotbalové krásy nenabídla, což se divákům na stadionu Balaídos ve Vigu příliš nelíbilo. Mnohem více se (především těm hostujícím) fanouškům zamlouvala akce Tita, který našel nabíhajícího spoluhráče Jonathana Vieru, který svým čtvrtým gólem v sezoně poslal Rayo do vedení.

Hosté se snažili kout železo, dokud bylo alespoň částečně žhavé, takže mladý záložník Saul Ňíguez se odhodlal k zajímavé ráně z větší vzdálenosti. Jeho pokus však Rayu příliš mnoho radosti nepřinesl. Po půlhodině musel své reflexy předvést také domácí brankář Yoel Rodríguez, kterého vystrašila hlavička Arbilly. Po Lassově centru se do zakončení hnal Jonathan Viera, ale jeho postavení bylo sudím Teixeirou Vitienesem shledáno jako postavení ofsajdové. Do druhé půle vstoupilo aktivněji opět Rayo, které krátce po změně stran dostalo příležitost zahrávat standardní situaci z osmnácti metrů. Záložník Roberto Trashorras však míč napálil mimo tři tyče.

Deset minut po úvodu druhé půle se na hrací plochu dostal útočník Joaquín Larrivey. Bývalý hráč italského Cagliari ke konci utkání notně přispěl k další změně skóre. Nejprve se však do šance dostal střídající Rafinha. Mladý záložník, který svůj talent v Celtě rozvíjí formou hostování z katalánské Barcelony, se dostal do zakončení díky nepozornosti obránců. Svůj pokus ale poslal mimo tři tyče. Larrivey se nejprve zastřeloval, když jeho projektil musel nadvakrát krotit brankář Yoel. Zkušený argentinský útočník si vše vynahradil o pár minut později, když do sítě usměrnil centr Adriána Embarby a navýšil vedení svého týmu!

Domácí Celta se snažila zdramatizovat utkání a povést se to mohlo zejména střídajícímu Michaelu Krohn-Dehlimu, který sedm minut před koncem utkání jen těsně minul tyč Rubénovy brány. Poslední slovo ve večerním utkání měli domácí, kteří zaměstnali Rubéna hlavičkou obránce Huga Malla. Ta se však do prostoru brány nevešla, takže hosté mohou bez zbytečných dramat oslavovat tři body.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele