3. kolo
31.08.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Granada CF 1:1

Celta Vigo i po třetím kole drží ligovou neporazitelnost. Na domácím hřišti totiž remizovala s Granadou 1:1 po brankách Rafinhy a Pitiho. V obou případech se tak prosadily nové klubové posily.

Galicijský tým však bude na sobotní výsledek pohlížet jako na ztrátu, vždyť měl nad Granadou jasnou převahu jak v držení míče, tak v počtu vyložených šancí. Dokonce se i dvakrát otřásla konstrukce branky hostů. Navíc to byla právě Celta, kdo se ujal vedení. Přičinil se o to Rafinha, hostující z Barcelony a mimo jiné bratr Thiaga Álcantary z Bayernu Mnichov. Po změně stran však vyrovnal Piti, jenž do Granady přišel jako volný hráč s vizitkou nejlepšího střelce Raya Vallecana z loňské sezony.

Již od úvodu bylo viditelné, jak dobře se Celta v úvodu sezony cítí a jak hodlá svého rozpoložení co nejlépe využít. Takřka celou první půli se hrálo jen na jedné straně hřiště, a to na té granadské. Domácí skvěle vysoko napadali a právě to bylo zárodkem gólové akce. Granada pod tlakem ztratila míč hned ve své vlastní šestnáctce a pro Rafinhu byl závěr akce v podobě uklizení míče do prázdné branky jednoduchou záležitostí.

Jen o chvíli později málem Álex López jednobrankové vedení Celty navýšil, ovšem jeho rána po přihrávce Charlese skončila naneštěstí pro domácí na bližší tyči. Když ani po změně stran nedošlo k žádné výrazné změně hry, zdálo se, že druhá branka v granadské síti je pouze otázka času. Jenže López vysoko přestřelil, Charles dvakrát za sebou nedosáhnul na slibné centry Fernándeze a těsně před šedesátou minutou se Brazilský útočník neprosadil ani po skvělé kolmici Malla. A tak hosté nečekaně trestali.

Jen dvě minuty po Charlesově zmařené šanci totiž Piti z pravé strany vběhl do vápna a zaskočil povedenou ranou celou obranu Viga včetně brankáře Yoela. Opařená Celta poté znovu marně bušila do granadské zdi, jenže López pouze znovu trefil tyč a Krohn-Dehli ztroskotal v nastaveném čase na gólmanu Fernándezovi. Největším problémem Celty je tedy v počátku sezony udržení vedení v domácím prostředí. Stejně si totiž počínala i v prvním kole proti Espanyolu. Granada se ziskem čtyř bodů zaostává za svým posledním soupeřem pouze o bod.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele