25. kolo
22.02.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Getafe CF 1:1

Ani tentokrát se Getafe nepovedlo vymanit se z problémů posledních měsíců, madridský klub pouze remizoval na půdě Celty Vigo 1:1. Vzhledem k tomu, že hosté dohrávali většinu druhé půle v desíti hráčích, je však získaný bod hned o něco cennější.

Getafe sice vedlo zásluhou Ángela Lafity již po dvaceti minutách hry, ovšem dvě žluté karty pro Lisandra Lópeze a následné vyrovnání z kopačky Rafinhy mělo za následek, že se hosté stále nacházejí čtyři body od sestupových vod. Celta zůstává na desátém místě a pokračuje tak ve své sérii bohatého zisku bodů, neboť z posledních pěti utkání posbírala celých jedenáct bodů. Zato Getafe poznalo naposledy chuť vítězství v listopadu loňského roku.

Hned po dvou minutách hry to však byli hosté, kdo jako první zahrozil. Pedro León po kombinaci s Pablem Sarabiou však na brankáře Yoela z rychlého protiútoku nevyzrál. Někdejší záložník Realu Madrid si o několik minut později našel další střeleckou příležitost, jenže tentokrát vysoko přestřelil. Svěřenci Luise Garcíi se ale přece jenom zaslouženého vedení záhy dočkali. Juan Rodríguez rozehrál standardní situaci na Lafitu, jenž si míč zpracoval a přesnou ranou do dolního rohu branky otevřel skóre.

Celta si do této chvíle vytvořila pouze několik náznaků šancí, zato na nepříznivý stav zareagovala příkladně. Getafe se rázem ocitlo v defenzivě, kde potřebovalo hodně štěstí, aby své vedení udrželo alespoň do poločasu. Nejprve brankář Moyá zasáhl přesně proti střele Rafinhy a poté už jen sledoval, jak Orellana napálil břevno jeho branky, a Augusto Fernández svou ranou lízl pravou tyč.

Přestože se do kabin šlo za stavu 0:1, gól Viga visel ve vzduchu a nakonec se domácí krátce po změně stran mohli konečně radovat z vyrovnání. Rafinha, jenž v Celtě hostuje z Barcelony, totiž těsně před uplynutím hodiny hry z hranice pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě. Brance domácích předcházelo vyloučení Lisandra, na které sice Luis García zareagoval střídáním Rafy za Sarabiu, ovšem vedení svého celku tím stejně neuchránil.

Ve zbytku druhé půle se svěřenci Luise Enriqueho hnali v početní výhodě za vítězným gólem, ten však ne a ne přijít. Augusto Fernández si v samostatném úniku vylámal zuby na Moyovi a Nolito v samotném nastavení trefil znovu pouze brankovou konstrukci, a tak se domácí museli spokojit pouze s jedním bodem.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Toto bude charakterový zápas pre Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1 vole

Reagovat
smazaný uživatel

No vidím ako to dopadlo, "vole" ale rozhodca má v súkromí zrejme nejaké problémy a šeril na psychiatrovi. Zrejme sa inšpiroval u kolegu v minulom kole (Sevilla vs Vale). Pripadalo mi to nezvládnuté aj zo strany rozhodcu aj zo strany trénerov a hráčov, prvých 30 minút sa hralo niečo slabšie ako dedinský fotbal, potom sa to už aspoň vyrovnalo tradične dobrému dedinskému fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele