1. kolo
19.08.2013 22:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 2:2

Ani dvoubrankové vedení nakonec nestačilo domácí Celtě Vigo k ukořistění všech bodů v zápase s Espanyolem. Příjemné zjištění alespoň pro svěřence nového trenéra Luise Enriqueho bylo, že i po odchodu největší ofenzivní hvězdy Iaga Aspase dokážou střílet branky v hojném počtu.

Na nahrazení místa uvolněného Aspasovým odchodem do Liverpoolu má zásluhu nová posila Charles, jenž v létě přišel z Almérie. Hned v prvním zápase se mu podařilo skórovat, když zvyšoval na 2:0 po první brance Álexe Lópeze. Hosté však ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně, využili chyb obrany Celty a nakonec mohou zpět do Barcelony odjíždět téměř s pocitem, jako by zvítězili.

Velký podíl na konečném výsledku má však také brankář Casilla, jenž některými dechberoucími zákroky udržel hosty ve hře a umožnil jim vůbec hnát se za vyrovnáním. Snížit ztrátu se krátce po změně stran podařilo Víctoru Sánchezovi a o dvaadvacet minut nato srovnal střídající Thievy. Pro Celtu šlo o nefalšovaný šok, který si však zapříčinila sama, když nedokázala navázat na povedenou první půli, kde hosty sotva pustila do větší šance.

V úvodním poločase zpočátku neuspěl s tvrdou ranou Oubiňa, když mířil těsně nad. Následně pohořel na výtečném Casillovi i Augusto Fernández a poté také López ranou zblízka. Bývalý španělský mládežnický reprezentant však s blížícím se koncem první půle přece jen uspěl, když převzal Krohn-Dehliho přihrávku a s přehledem zakončil. Ještě hůř bylo pro Espanyol jen minutu po změně stran, neboť Charles přidal druhou branku. Znovu u toho byl v zárodku akce Krohn-Dehli, jenž zleva poslal do šestnáctky prudký centr, a nová posila Celty přesnou hlavičkou udělala na domácí fanoušky skvělý první dojem.

Charles dokonce krátce nato málem přidal i svou druhou branku v utkání, zastavil ho však skvělým zákrokem pozorný Hector Moreno. A tak proti proudu hry překvapivě padl gól na druhé straně. Krásnou ranou z hranice šestnáctky se prosadil Sánchez a Espanyol se probudil k životu. Podle toho se zachoval i trenér hostí Javier Aguirre, jenž na hřiště poslal Thievyho. Ještě než se však dostal ke slovu, museli hosté mnohokráte děkovat Casillovi za sérii skvělých zákroků po pokusech Krohna-Dehliho, Fernándeze i Rafinhy.

Odměny se španělský brankář Espanyolu dočkal čtvrthodinu před koncem. Javi López centroval a právě střídající Thievy doklepl míč do sítě. Zaskočená Celta v závěru vrhla síly dopředu, ale ani Gustavo Cabral se svou ranou neuspěl, a tak ještě nakonec mohli být domácí rádi za remízu. Poslední šance zápasu totiž připadla Stuanimu, jenž v dobré pozici hlavičkoval pouze nad a nezavršil tím pádem strhující obrat Espanyolu. Přesto katalánský celek může odjíždět se vztyčenou hlavou a jistě bude chtít v příštím kole s Valencií navázat tam, kde v pondělí skončil.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

0:2

Reagovat
hradec

Celta 1:1 Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele