17. kolo
22.12.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - CA Osasuna 1:1

Nedělní večer nabídl v rámci španělské La Ligy pouze dva duely, ale v obou bylo na co se dívat. My si teď trochu shrneme zápase mezi Celtou Vigo a Osasunou. Ani jednomu týmu se vyloženě nedaří a shodným výsledkem skončilo také jejich vzájemné utkání.

Výsledek musí víc trápit Osasunu, neboť tým z Pamplony se nyní ocitá až na osmnáctém místě. A jelikož je to pozice sestupová, vedení má přes vánoční svátky klidu a míru rozhodně nad čím přemýšlet. Osasunu přitom "popravil" zejména vlastní hráč - Lolo totiž utkání načal vlastní brankou, takže i když hráči Celty Vigo neskórovali, přesto si odnáší bod.

Osasuna rozhodně byla tím aktivnějším týmem, především technik Torres měl několik možností k zahrávání rohového kopu. Expresní zásilka z jeho kopaček ale ani jednou nenašla svého adresáta podle Torresových představ, takže tlak hostí byl ryze statický. Torres však v aktivitě neustal a bylo to dobře pro Osasunu, protože po spolupráci s Cejudem začala obrana domácí Celty lehce panikařit. Toho následně využil Emiliano Daniel Armenteros, který proběhl přes několik soupeřů a vsítil svou druhou branku v letošní sezoně La Ligy - 1:0.

Pojistit vedení Osasuny mohl v průběhu první půle několikrát Oriol Riera, ale dva centry Lola nedokázal přesně zakončit. Do zápasu se tedy postupně začala odstávat také Celta Vigo, do té doby nepříliš aktivní. Možná její snaha čekala na výraznější projev déle, ale přesto se domácí fanoušci mohli radovat. Centr Michaela Krohna-Dehliho si totiž do vlastní brány srazil záložník Lolo a do kabin oba celky odcházely srovnány.

Úvodní minuty dějství druhého se nesly ve znamení nepřesných nahrávek a celkově tempo utkání upadalo. Rána Krohna-Dehliho brankáře Andrése Fernándeze příliš z míry nevyvedla, neb mířila vedle tyče. Ani střídající Nolito nedokázal pět minut po svém příchodu využít schopností Krohna-Dehliho a míč napálil mimo. Andrés Fernández se musel činit také při druhé ráně mladého Nolita, útočník Celty Vigo jej několikrát nepříjemně protahoval. Na poslední akci utkání si diváci museli počkat až na úplný závěr, když sudí Delgado Ferreiro spatřil nedovolený zákrok a pískl přímý volný kop ve prospěch hostujícího týmu. Technický pokus Francisca Puňala se ale neujal, protože na svém místě stál pečlivý Yoel. I díky jeho zákroku si Osasuna veze z Viga pouze bod.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele