13. kolo
08.11.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - UD Almería 0:1

Almería potřetí v řadě zvítězila. Tentokrát to odnesla Osasuna, která na svém hřišti podlehla nováčkovi soutěže 0:1. O jedinou branku utkání se postaral v prvním poločase Rodri, jemuž k sedmému vstřelenému gólu v sezóně pomohla velká hrubka domácího brankáře. Almería díky výhře konečně vybředla ze sestupového pásma, kam se naopak propadli Pamplonští.

Zápas o záchranu začal podle očekávání velmi bojovně, často se hrálo především o střed hřiště a hráči hrozili ze standardních situací nebo střelami ze střední vzdálenosti. Slušnou dělovkou ze zhruba dvaceti metrů se ve 12. minutě prezentoval domácí Cejudo, jenže brankář Almeríe Esteban, jehož dnes rozhodně nečekala žádná nuda na čáře, jeho střelu vykryl. Útoky hostí domácí obrana často likvidovala za cenu rohových kopů. V 18. minutě kopali hráči Almeríe už čtvrtý v pořadí, s nímž si měl pohodlně poradit domácí gólman Andrés Fernándes. Tomu však míč na brankové čáře nečekaně vypadl z rukavic a pohotový Rodri doklepl balón do sítě - 0:1!

Vývoj utkání tedy hrál od začátku do karet hostům, kteří se po vstřeleném gólu soustředili na obranu ve snaze vynutit si rychlý protiútok. Naopak územní převaha domácích dlouho nepřinášela kýžené ovoce. Nejaktivněji se hnal za vyrovnáním domácí Torres, jeho četné centry a přímé volné kopy však obrana hostí bezpečně odvracela. Největší šanci si domácí vypracovali v samém závěru poločasu. Standardní situaci tradičně zahrával Torres, na jehož pas si naskočil Arribas, Esteban však mírnou tečí nasměroval gólovou střelu pouze na tyč!

Domácím ani ve druhém poločase nebyla nic platná převaha v držení míče přesahující 70 %. Hosté dobře bránili a nepouštěli Pamplonu do žádné výraznější šance. Tedy až do 64. minuty, kdy se po autovém vhazování Bertrána dostal balón přes Cejuda až k nepokrytému Núñezovi. Paraguayský útočník však nabízenou příležitostí pohrdl a ze vzdálenosti sedmi metrů minul bránu Almeríe. Domácí mohli udeřit znovu v 71. minutě. Přímý volný kop Torrese našel přesně hlavu Oriola Riery, jehož pokus ale Esteban vytlačil nad branku.

Hosté odpověděli nepřesnou ranou Vidala ze 78. minuty, ale blíže gólu byli o dvě minuty později znova domácí. Bertránův centr prodloužil na zadní tyč Núñez a nabíhajícího Rieru dělily od doklepnutí míče do odkryté branky pouhé centimetry. Zmar v koncovce domácích podtrhl ještě v 89. minutě Silva, jenž se po pěkném průniku do pokutového území dostal až před Estebana, ale skvěle chytající brankář Almeríe nedopustil vyrovnání.

Almería tak ubránila hubený jednobrankový náskok a potřetí za sebou si připisuje plný počet bodů. Pamplona naopak utrpěla druhou porážku v řadě a nejméně v nejbližších několika kolech bude bojovat o přežití v nejvyšší soutěži.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

.2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele