23. kolo
09.02.2014 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Getafe CF 2:0

Osasuna zvládla domácí zápas s Getafe a díky vítězství 2:0 se znovu vzdálila sestupovému pásmu. Více než střelec vítězného gólu si však pochvalu zaslouží defenzivní činnost klubu z Pamplony, která byla zvláště v první půli řádně prověřena.

Když se pak k jednobrankovému vedení po změně stran přidal i zlepšený výkon, nebyl již pro hosty návratu. Zvláště když druhou branku přidal Roberto Torres, protáhla se série Getafe bez jediného vyhraného zápasu na osm utkání. Zato Osasuna nyní drží pětibodový náskok na sestup, stejně jako jeho poslední soupeř.

První šance zápasu hned v úvodní minutě připadla Pedru Leónovi, jenž byl exekutorem přímého kopu z nadějné pozice po faulu Lotíese na Maricu. Andrés Fernández však Leónův kroucený pokus vyrazil a Roberto Lago z následné dorážky nedokázal hlavou trefit branku. V sedmé minutě pak hosté mohli své zahozené příležitosti litovat ještě více. Riera si skvěle načasoval náběh na přihrávku Francisca Silvy a z hranice pokutového území chytrým obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře Moyu.

Ángel Lafita následně přinutil Fernándeze k dalšímu dobrému zákroku a Getafe svou snahu stupňovalo skrze další šance Laga, Castra a znovu Lafity. Obrana Osasuny v čela s brankářem Fernándezem však odolala všemu, co na ni madridský klub vrhnul, a do kabin se šlo za poněkud nezaslouženého stavu 1:0.

Krátce po změně stran se již notně oživení domácí málem ujali dvoubrankového vedení, když Álvaro Cejudo z dobré pozice přestřelil a poté Torres se svou dalekonosnou ranou málem zaskočil gólmana Moyu. Druhý poločas se tak již od úvodních minut nesl v podstatně jiném duchu a dvě minuty před jeho koncem se Osasuna přece jen dočkala navýšení svého náskoku. Alejandro Arribas našel na hranici šestnáctky Torrese, jenž přízemní pumelicí trefil přesně dolní růžek Moyovy branky a stanovil konečný výsledek 2:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

CA Osasuna 0:0 Getafe CF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele