36. kolo
03.05.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

CA Osasuna - Celta Vigo 0:2

Celta Vigo vyplenila Pamplonu, odkud si ze hřiště Osasuny odváží všechny body za výhru 2:0. Hlavní podíl na výhře galicijského celku má autor obou branek Nolito, jenž se těší v závěru sezony vynikající formě. Osasuna nyní naopak čelí vážným potížím spojených s čím dál více hrozícím sestupem.

Španělský forvard Nolito již skóroval v posledních čtyřech kolech sedmkrát, přičemž své poslední dva zásahy si připsal hned v první půli. Nejprve se ještě v druhé minutě zastřeloval a jeho pokus si brankář Andrés Fernández s přehledem pohlídal. Ovšem poté, co uplynula další čtvrthodina, se již útočník Celty nemýlil, když překrásným lobem z hranice šestnáctky přehodil bezmocného Fernándeze a poslal hosty do vedení.

Domácí se okamžitě snažili dostat zpět do zápasu, ovšem v kritické situaci si Castro Jonny dokázal s míčem poradit a odkopnout jej tak daleko, jak to jen šlo. Zrovna když se zdálo, že tlak Osasuny bude kulminovat, udeřil Nolito podruhé. Na zadní tyči se vymanil ze sevření svého strážce a dorazil do sítě Orellanův perfektní centr přízemní křižnou ranou. Svým čtrnáctým gólem v sezoně se tak postaral o dvoubrankové vedení Celty již do poločasu.

Po změně stran se musel brankář Sergio Álvarez předvést v tom nejlepším světle hned dvakrát za sebou při odvracení nebezpečných střel Oriola Riery. Nejprve šlo o ránu zblízka, poté o kvalitní vyběhnutí, kterým Rierovi zmenšil střelecký úhel a zmařil i jeho druhou slibnou příležitost. Byť se domácí snažili snížit až do konce, k ničemu to přes obranu řízenou vynikajícím Sergiem nevedlo. Zůstávají tak na sedmnácté příčce jen dva body nad hranicí sestupu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Enrique. Porzi tvoj posledný tip na Celtu, toto mate zle ošacované.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele