21. kolo
26.01.2014 17:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 1:5

Athletic venku konečně zabral a z nedaleké Pamplony si veze všechny tři body za jednoznačné vítězství 1:5. Řádil hlavně Aritz Aduriz, jenž dva góly dal a na jeden přihrál. Díky prohře Villarealu navýšili Los Leones svůj náskok na páté místo už na pět bodů, Osasuna utrpěla první porážku v novém roce a aktuálně okupuje čtrnáctou pozici.

Zápas nabral vynikající tempo od úvodního hvizdu. Psala se teprve třetí minuta, když domácí obránce Jordan Lotiés nechtěně připravil skvělou palebnou pozici pro Markela Susaetu, jenž krásnou dalekonosnou ranou nedal brankáři Fernándezovi šanci - 0:1! Osasuna však za pár minut přispěchala s odpovědí. V 10. minutě proměnil přímý volný kop utaženou střelou do protipohybu gólmana Iraizoze argentinský záložník Emiliano Armenteros - 1:1!

Navzdory vyrovnávací brance Athletic na hřišti kraloval a domácí pouštěl do hry jen minimálně. Svůj tlak přetavili lvi do gólové podoby v 16. minutě, kdy se poprvé v zápase trefil Aritz Aduriz. Přízemní centr z pravé strany totiž Fernández neudržel a důrazný Aduriz doklepl míč za brankovou čáru - 1:2! Na vážnější akci si pak diváci museli počkat do 30. minuty, kdy se ve vápně domácích pokusil o střelu z otočky Muniain, obrana Osasuny ale tentokrát přežila.

I v druhém poločase pokračovala dominance Bilbaa, kterou jen sporadicky přerušil ofenzivní výlet Pamplony. V 54. minutě zahrával nebezpečný volný přímý kop Susaeta, ale spojnici brány minul jen o centimetry. Na druhé straně zahodil vyloženou šanci Bertán, a tak v 62. minutě trestali hosté. Na načechraný centr Herrery si v pokutovém území domácích naskočil osamocený Aduriz, který povedenou hlavičkou zvýšil na 3:1 pro Athletic. Hráči Osasuny se ze všech sil snažili s utkáním ještě něco udělat, ale dobře organizovaná obrana Bilbaa neustále hatila rozehrávku domácích.

V 73. minutě se k ohrožení brány Bilbaa dostal Arribas. V malém pokutovém území se však nedokázal dostatečně zorientovat a branku minul. O pouhé tři minuty později se stejný hráč předvedl v úplně jiném světle. Arribas si tvrdě vyšlápl na Susaetu a uviděl druhou žlutou kartu v utkání, čímž na posledních patnáct minut oslabil svůj tým. Athleticu tak už prakticky nic nestálo v cestě připsat si čtvrté venkovní vítězství v sezóně.

V poslední desetiminutovce se už domácí jen snažili nedostat další góly. Marně. V 83. minutě vyslal Ibaie Gómeze na zteč domácí branky vynikající přihrávkou Aduriz. Ibai se s ničím nemazal a z první přeloboval vyběhnutého Fernándeze - 1:4! Zkázu domácího mužstva dokonal dvě minuty před koncem Kike Sola, který doklepl do sítě přízemní pas Herrery - 1:5! Bilbao tak zcela zaslouženě slaví vysoké vítězství a tříbodový zisk.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele