24. kolo
15.02.2014 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Valladolid 3:0

Atlético doma porazilo Valladolid jasně 3:0 a přinejmenším na několik hodin se opět posunulo na vedoucí příčku. O svém vítězství rozhodli Rojiblancos de facto po pěti minutách hry, kdy vedli již 2:0 díky brankám Garcíi a Costy, zkázu hostujícího celku pak dokonal zhruba čtvrt hodiny před koncem Godín. Valladolid je po jedenácté porážce v této sezóně stále na sestupové osmnácté pozici.

Do utkání vtrhli domácí jako velká voda. Hned ve 3. minutě sehráli hráči Atlética nacvičený signál a po standardní situaci rozehranou Godínem se parádní střelou z vápna prosadil Raúl García - 1:0! Úvodní nápor přinesl Madridským za několik málo okamžiků další vynikající příležitost. Psala se teprve 4. minuta, když z hloubi své poloviny vysunul García dlouho přihrávkou Diega Costu, proti němuž neohroženě vyběhl gólman Mariňo. Brazilský kanonýr však neztratil nervy a v pohodě přeloboval hostujícího brankáře - 2:0!

Kouč Valladolidu Martínez tak mohl už po pěti minutách hry zahodit veškerou obrannou strategii a jeho tým musel začít okamžitě útočit. Proti skvěle hrajícím domácím to však bylo složité a hráči Valladolidu často kazili. Zejména Larssonovi se nedařilo přesně adresovat finální přihrávky. Zbytek prvního poločasu tak v poklidu utekl a domácí se rozhodně nemuseli strachovat o výsledek.

Ve druhé půli se už Villarreal trochu více osmělil a zaznamenal dokonce první vážnou příležitost. Nejprve sice musel Mariňo skvělým zákrokem zlikvidovat hlavičku Godína, z následného útoku už ale nejlepší střelec Valladolidu Guerra dokázal zakončit, když vystrašil Courtoise pohotovou střelou nad břevno. Real poté dokázal více méně vyrovnat hru, nebezpečnější však byli stále domácí. V 65. minutě se po rohovém kopu Atlética nejvýše vyšrouboval Mario Suárez, jeho hlavička ale pouze orazítkovala břevno!

Kýžený třetí gól vstřelili domácí v 73. minutě. Diego Ribas posadil další z řady rohových kopů přesně na hlavu nabíhajícího Diego Godína a uruguayský obránce svou premiérovou brankou v letošním ročníku zajistil svému klubu třígólový náskok! Snaha Valladolidu vstřelit alespoň jeden gól vyšla naprázdno i v posledních deseti minutách. Naopak domácí mohli vstřelit další branku, Godín ale rychlý brejk zakončil nepřesně. Rojiblancos nemusela však ani mrzet neodpískaná penalta po ruce Rukaviny v pokutovém území. Atlético si vítězstvím 3:0 dodalo sebevědomí do příštího zápasu Ligy mistrů proti AC Milán.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele