22. kolo
02.02.2014 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético je první!

Atlético doma smetlo Real Sociedad 4:0 a poprvé od roku 1996 se posunulo na první místo Primera División. Jednoznačným vítězstvím Rojiblancos také nejlepším způsobem uctili památku nedávno zesnulého Luise Aragonése. Díky prohře Barcelony a remíze Realu Madrid se Atlético drží na vedoucí příčce tři body před oběma španělskými giganty. Real Sociedad zůstává s šestatřiceti body šestý.

Pro Atlético byl včerejší večer velmi emotivní záležitostí. Diváci od úvodního hvizdu mlčeli až do osmé minuty a poté začali skandovat jméno zesnulé legendy španělského fotbalu Luise Aragonése, jenž mimo jiné právě s Atléticem třikrát zvítězil ve španělském poháru. Osm minut ticha odkazovalo na číslo dresu, se kterým Aragonés hrával.

Zápas začal zostra. Už ve třetí minutě se do samostatného úniku dostal Diego Costa, brazilskému útočníkovi však po sprintu přes půl hřiště již nezbyly síly na přesnější zakončení a jeho akci zlikvidoval brankář Bravo. Nápor Atlética v úvodní fázi zápasu byl obrovský, Villův gól však ve 14. minutě uznán nebyl kvůli postavení mimo hru. Největší šancí hostů byla ve 24. minutě střela Zurutuzy po standardní situaci zahrávané Griezmanem, domácí brankář Courtois však hostujícímu středopolaři hned nadvakrát překazil radost.

Ke konci prvního poločasu se smyčka kolem obrany Basků opět začala utahovat, tentokrát ale tlak Atlética přinesl i kýžené gólové ovoce. Na levé straně se v 38. minutě dobře uvolnil Diego Costa jenž následně předložil před bránu balón Davidu Villovi, pro nějž nebyl problém z bezprostřední blízkost doklepnout míč za záda překvapeného Brava - 1:0! Střelec úvodního gólu však ihned po oslavě vstřelené branky signalizoval nutnost střídat kvůli zranění a do zápasu tak místo něj naskočil Raúl García.

Neuběhlo ani třicet vteřin z druhého dějství a Juanfran si těžce neporozuměl s Courtoisem a míč málem skončil v síti domácího celku. Hostující tým v této fázi utkání svého soupeře lehce přehrával, Atlético však velmi brzy vyrovnalo hru. Zlom v utkání nastal necelých dvacet minut před koncem, když domácí dokázali dvěma slepenými góly odskočit na rozdíl tří branek. Nejprve obdržel Costa v 72. minutě skvělý pas za obranu od Garcíi, po němž nejlepší střelec Atlética předvedl tváří v tvář nejistému Betovi chladnokrevné zakončení - 2:0!

Třetí gól přidali Rojiblancos o pouhé dvě minuty později. Koke se ujal rozehrání rohového kopu a posadil balón přesně na hlavu Mirandy, jenž přesnou střelou k tyči odstartoval na stadionu Vicente Calderóna gólovou radost - 3:0! Atlético dominovalo a v 82. minutě zabránil čtvrtému gólu domácích jen bravurní zákrok Beta, kterým zlikvidoval hlavičku Garcíi.

Domácí fanoušci se však ještě jedné vstřelené branky dočkali. V 87. minutě se o ni postarala nová posila domácích Diego, jenž se do madridského klubu vrátil po dvouletém působení ve Wolfsburgu. Po přízemním pasu Rodrígueze z levé strany dostal Diego v pokutovém území Realu trestuhodně dlouhou dobu na zakončení, čehož bezezbytku využil a nekompromisní ranou z malého vápna stanovil skóre na konečných 4:0 pro Atlético Madrid!

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, espn.fc

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

počasie studené, ale bez zrážok

Reagovat
smazaný uživatel

normálne netipujem podľa kurzu, ale 9.3 na San Sebastian je podľa mňa šialenstvo, stačilo by aj 5

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

inak Tenerife hrá doma a na Kanároch je 17 stupňov C, súper Miranda de Ebro má 7 stupňov C.

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses nejakej podelanej meteorolog nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona zaváhala tak to využijme

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ano vyuzijeme a odvezem z madridu 3 body

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele