22. kolo
02.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:1

Trochu se zdá, že španělský titul nakonec nikdo nechce. Když už se dočkáme obrovského zaváhání Barcelony, její konkurenti jako by ani nechtěli využít svých možností a body také ztrácejí. Na obhajobu Realu Madrid, Athletic Bilbao je na domácí půdě jen velmi těžko k poražení.

Co víc, těžko se Madridu vyhrává v deseti lidech. Tím spíš, že vyloučeným hráčem je Cristiano Ronaldo. Bez něj Madrid nepředstavoval pro domácí Basky tolik nebezpečí. Real se tedy remízou dostal na stejný počet bodů jako Barcelona, ale ta má lepší skóre. Přesto máme v La Lize nového lídra - ve večerním utkání si totiž Atlético Madrid poradilo s Realem Sociedad 4:0 a vede tabulku!

Úvod utkání byl ale velmi vzrušující - Real nasadil opět výrazně ofenzivní sestavu a neustále napadal rozehrávku soupeře. To vedlo ke střelám Ronalda, i když mířily vedle tyče. Záhy se však karty odkryly a šance vyrovnaly, protože Athletic Bilabo našlo ztracenou půdu pod nohama a začalo hrát. Aktivní napadání, sebevědomá rozehrávka a vyšší počet střel - domácí začali být Bílému baletu opět vyrovnaným soupeřem. Do velké šance se probíjel Aritz Aduriz, který využil svých schopností i nahrávky od Andera Herrery, obhodil si oba stopery Madridu a vypálil. To zakončení si ale za rámeček rozhodně nedá, protože míč napálil trestuhodně mimo. S přibývajícím časem se množily také emoce, které začaly jiskřit. Oba tábory předváděly zákroky často až za hranou únosnosti, takže sudí Miguel Ángel Ayza Gámez několikrát musel zklidnit dva nasupené protihráče.

Hráči samotní k poklidnému průběhu příliš nepřispívali a sami se stali hlavními aktéry - vzájemné políčkování, ostré fauly a vůbec napjatá atmosféra. Tak končil první poločas. V tom druhém se situace trochu zmírnila a oba soupeři se soustředili na fotbal. Aktivitu převzal zejména mladík Jesé, který zaskakoval za zraněného Garetha Balea. A dělal to velmi dobře, protože rychlé protiútoky tažené po stranách dělaly protihráčům často problémy. Kromě toho, Jesé vytvářel šance také pro své spoluhráče. Pět minut po změně stran hledal pasem Ronalda či Benzemu, ale pozorná obrana domácích míč uklidila včas. Tak to Real zkusil ranou z dálky, o kterou se postaral Francouz Karim Benzema. Tomu se v letošní sezoně střelecky příliš nedaří, ale aktivitu mu upřít nemůžeme. Také dnes se Benzema snažil, ale brankář Iraizoz byl pozorný a šanci zlikvidoval.

Tlak Realu Madrid pokračoval a domácí nevěděli, jak z něj ven. Toho Bílý balet využil po hodině hry, když argentinský rychlík Di María vybojoval balon, poslal jej dopředu a tam si naběhl Ronaldo. Portugalská hvězda mohla pálit, ale radši míč poslala na volnějšího Jesého a mladý útočník se ve skluzu prosadil!

O to větší překvapení následovalo později. Real vedl a držel míč, ale stejně jako v prvé půli se i teď domácí začali dostávat do hry. To se projevilo záhy, když se na hřiště dostal střídající Ibai Gómez. V tu chvíli zrovna Athletic zahrával standardní situaci, Gómez si naběhl před bránu a po pár vteřinách pobytu na hřišti se stal hrdinou!

A v tom se stalo něco, co nevidíte každý den. Cristiano Ronaldo pod tíhou ztráty bodů neunesl vývoj utkání a v krátkém zkratovitém jednání pocuchal vlasy několika protihráčům. Doslova. Za své jednání i další potyčku s Iturraspem, kterého škrábl v obličeji, dostal červenou kartu. A dohrávat utkání bez své největší hvězdy byl pro Real Madrid oříšek, který nedokázal rozlousknout. Naopak, vedení se mohli ujmout domácí, když střelec vyrovnávacího gólu Ibai Gómez pálil velmi slušně. Brankář Diego López ale reagoval včas a míč vytěsnil. Real tedy ztrácí, naopak Baskové mohou slavit cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BBC

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BBC

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dosť ťažky zapas... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
boryland

2:0......

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
hradec

Athletic Bilbao 1:1 Real Madrid

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

real má parádnu formu

1:3

realu by som viac doprial titul ako barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

no a zobere ho Atletico

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real na Bilbao vzdy umel 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že titul má Atletico v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemysli...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta červená byla upe zbytečná. ona ani nebyla. on skočil jak rybka ten vůl. HNUS ze strany A.B

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon to Ronaldo jednou okusil z druhe strany, kdyz je nekdeo nepravem vyloucen, zrovna on si to zaslouzi, za to jeho vecny breceni, kdyz do neho jen nekdo trochu strci.

Reagovat
loki5

Červená byla naprosto oprávněná a že Ronaldo neudržel nervy na uzdě je jeho chyba. Ruka v obličeji je jasná červená. To, že ho hráč Bilbaa postrkoval je také fakt a taky za to dostal žlutou.

Real může být rád že dohrál Ramos jelikož ten hraje poslední dobou hlavně loktama.

Reagovat
smazaný uživatel

to si pletech s Mascheranem .....jasná dvě červné pro teroristy s atetiku, první vyprovokování (pokud by se volila intenzita uderu tak by nebyl rozdíl, kromě toho že ronaldo jsi nelehl).....a pak ten druhý s atletika jasná červná

Reagovat
loki5

Červená jasná pokud se měly rozdávat i další je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

A Ronaldovo ego utrpělo velkej náraz, jen aby teď ještě Real 3x ztratil a vše bude OK

Reagovat
smazaný uživatel

Apsolutně nic.....rozhočí by neměl napomáhat, že to hrají malé holky.....když není úder nemůže spadnout.....a přitom to začal protihrač a pak tam byl ještě jeden z atleticka na vyloučení...jestli mu dají stopku tak je to jasný útok na CR7.....zasratí teroristi

Reagovat
smazaný uživatel

to si pleteš s Mascheranem

Reagovat
Petr325

Mezi náma, nechápu proč za ten "faul" chtějí dát Ronaldovi 3 zápasy distanc...Tohle je na fotbalu smutné, že simulující hráči vyváznou s menším trestem, než ti, co ten "extrémně brutální" faul provedli...Červená pro Ronalda budiž, šáhl do obličeje, ale červenou měl dostat hlavně Iturraspe za simulaci. Pokud se to nebude trestat, bude to stále stejná komedie...

Reagovat
loki5

Červená se za simulace nedává nicméně žlutá by byla na místě. Ale dokážu si živě představit co by udělal Ronalda na podobné místě (stejně jako naprostá většina hráčů) také by se skácel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele