6. kolo
26.09.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Baskičtí Lvi otočili zápas s Betisem

Baskický celek může slavit, otočil totiž vývoj zápasu se sevillským Realem Betis! Po nevýrazné první půli se sice prosadil hostující Jorge Molina, ale na jeho trefu odpověděl o deset minut později Óscar de Marcos. A závěrečný tlak přinesl vítěznou branku díky obránci Mikelu San Josému.

Série zápasu bez výhry se z pohledu Realu Betis protahuje na číslo tři. Po francouzském Lyonu a Granadě sice nyní svěřenci trenéra Pepeho Mela dokázali skórovat, zapomněli ale pro změnu na zadní vrátka a dvakrát inkasovali. Baskičtí Lvi tak mohou slavit cenné tři body, které jim vynesly současné čtvrté místo!

Už od úvodních minut bylo jasné, že domácí hráči chtějí svůj stánek jménem Estadio San Mamés potěšit. Na centr Ibaie Gómeze si naběhl Markel Susaeta, jeho zakončení ale postrádalo přesnost. Na pozoru se musel mít také brankář Gorka Iraizoz, jehož reflexy vyzkoušel po Matillově přihrávce talentovaný útočník Chuli. V záloze Basků se skví Ander Herrera, jenž vytvořil skvělou gólovku pro rychlonohého Markela Susaetu. Ofenzivní hráč Bilbaa ale v dobré šanci přestřelil. Po půlhodině o sobě dali vědět také hosté, když se Javier Matilla opřel za vápnem do míče a zasahující veterán Gorka Iraizoz měl s jeho projektilem plné ruce práce.

Ibaiovi Gómezovi je předpovídána velká budoucnost, což mladý útočník potvrdil v závěru první půle. Nejprve svou střelou orazítkoval břevno Sarovy brány, o minutu později se po standardní situaci trefil do totožného místa! Bilbao mělo v prvním poločase velkou smůlu a ta se s přibývajícími minutami rozhodně neoddalovala. Markel Susaeta sice byl ve vápně hostí faulován, ale ani jindy neomylný záložník Beňat nezměnil daný stav a penaltu zahodil!

Co hůř, o pouhé tři minuty později dokonce aktivnější tým prohrával! Míč se z rohového kopu snesl k číhajícímu útočníkovi Jorge Molinovi, který se z blízkosti nemýlil - Real Betis prolomil smůlu dvou předchozích utkání a skóroval.

Fotbalová spravedlnost ale přeci jen funguje, alespoň dnes večer. A pro Athletic Bilbao má jméno Óscar de Marcos. Mladý ofenzivní talent sice přišel na hřiště v sedmdesáté minutě, ale za tři minuty dokázal to, co jeho spoluhráči za většinu zápasu ne - skóroval. Beňat Etxebarria našel mladšího kolegu skvělým pasem do vápna, se zbytkem už si de Marcos poradil na výbornou.

Ibai Gómez sice dnes večer branku nevstřelil, ale radost přesto mít může. Jeho asistence totiž notně pomohla obránci Mikelu San Josému, který hlavou deset minut před koncem zápasu rozjásal domácí tribuny! A protože následná šance Moliny se neuchytila, mohou Baskové slavit...

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele