13. kolo
09.11.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 2:1

Athletic Bilbao otočil jednobrankové manko a v druhém poločase si brankami Mikela Rica a Aritze Adurize zajistil vítězství nad Levante v poměru 2:1. Bilbao si díky výhře upevnilo postavení v nejlepší pětici La Ligy, ale pro příští zápas přijde o vyloučeného střelce vítězného gólu Adurize. Hráči Levante zaznamenali již druhou porážku v řadě a pohárová umístění se jim pomalu vzdalují.

Utkání začali lépe domácí, kteří na svého soupeře vlétli řádně nabuzení. Už v osmé minutě je ale mohl hlavičkou zmrazit hostující Barral, na brankové čáře zachránil svůj tým obránce Iraola. Ve 14. minutě se v samostatném úniku řítil domácí Guillermo Hierro na brankáře hostů Navase, gólman z Kostariky ale jeho úmysl výborně vystihl a celou akci zmařil.

Další zajímavý moment přišel až v 34. minutě. Hostující Xumetra se po pravé straně vynikajícím způsobem protáhl kolem dvou bránících hráčů Bilbaa a předložil balón nabíhajícímu Davidu Barralovi, jenž z bezprostřední blízkosti nadvakrát překonal gólmana Iraizoze - 0:1!

Do druhého poločasu tak vstupovali domácí za nepříznivého stavu. Trenér Ernesto Valverde reagoval nasazením Mikela Rica a Aritze Adurize, což se v dalším průběhu utkání ukázalo jako mistrovský tah. Baskové hráli i ve druhém poločase o něco aktivněji, ale dlouho si nedokázali vypracovat gólovou příležitost. A kdy už se domácí dostali do slibné šance, úřadoval brankář Navas. Jako například v 61. minutě, kdy senzačním zákrokem vykryl hlavičku Artize Adurize.

Gólové radosti se tak nový stadion San Mamés dočkal až v 72. minutě. Centr z pravé strany vyrazil Navas ke zcela volnému Mikelu Ricovi, jenž střelou z voleje vsítil vyrovnávací gól Bilbaa - 1:1! Probuzení Baskové tlačili svého soupeře, seč mohli. Levante se bránilo pouze za cenu tvrdých zákroků, za něž vyfasovali žlutá napomenutí Diop a Rodas. Ani ostřejší hra však hostům nebyla nic platná. V 84. minutě totiž milimetrově přesný pas na vzdálenost snad pětadvaceti metrů posadil Iturraspe na hlavu Aritze Adurize, jenž rozhodl o výhře domácích přesnou střelou k levé tyči Navasovy brány - 2:1!

Střelec vítězného gólu byl ještě v nastaveném čase za nesportovní chování vyloučen. Po drobné strkanici v pokutovém území domácích se teatrálně skácel Simão Junior a rozhodčí Borbalan nepochopitelně vytáhl rovnou červenou kartu. I tak ale domácí uhájili vítězství, o němž rozhodla dvojice střídajících hráčů Rico a Aduriz.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ryzskej

0:1 v 88. minutě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele