26. kolo
28.02.2014 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Granada CF 4:0

Athletic potvrdil roli favorita a na domácím hřišti si s lehkostí poradil s Granadou 4:0. Hvězdou večera se stal Aritz Aduriz, jenž se blýskl hattrickem. Poslední hřebík do rakve hostů pak zasadil Carlos Gurpegi. Bilbao nadále zůstává na čtvrté pozici, Granada svou třináctou pozici s velkou pravděpodobností neudrží.

Granada začala nebojácně a snažila se tvrdou hrou nepustit domácí do svého tradičního úvodního tlaku. Stal se však pravý opak a domácí už v 7. minutě slavili první branku. Iraola nacentroval z pravé strany a Aritz Aduriz hlavou pohodlně otevřel skóre - 1:0! Tempo hry sice nebylo nijak závratné, ale Bilbao hrálo přesně to, co potřebovalo, a už v 18. minutě navýšilo svůj náskok. Po přiťuknutí Susaety natáhl k fantastické střele nezastavitelný Aritz Aduriz a z dobrých dvaceti metrů přesně trefil šibenici Fernándezovy branky - 2:0!

Bilbao nadále kontrolovalo hru a do poločasu se k dobré příležitosti dostal ještě díky dobré individuální práci Muniain, ten však v rozhodujícím okamžiku namířil svou ránu pouze do připraveného gólmana hostů.

Ani po změně stran Granada nedokázala najít recept na dobře organizovanou hru domácího celku, a tak mohli své umění předvádět především Baskové. V 52. minutě se po standardní situaci dostal k míči v dobré pozici Aduriz, Granadu však zachránil vynikajícím skluzem obránce Coeff. Útočný prapor hostů držel především Riki, ale s jeho akcemi okolo 60. minuty si s přehledem poradila domácí obrana.

Mírný tlak Granady tak k ničemu nevedl a naopak mohli opět udeřit domácí. To by však musel po střele Herrery prázdnou bránu trefit Muniain. Podobně si o pár okamžiků počínal i Iturraspe, který pro změnu těžil z dobré práce Muniaina. A do třetice stála při obraně Granady štěstěna, když v 69. minutě zneškodnil vyloženou šanci Susaety brankář Fernández.

Zápas se definitivně zlomil v 73. minutě, když aktivního Adurize fauloval v pokutovém území Diego Mainz, jenž od sudího Álvareze automaticky uviděl rovnou červenou kartu. Z následné penalty se trefil sám Aritz Aduriz, čímž završil hattrick a celkově zaznamenal už devátou branku v probíhajícím ročníku - 3:0! Hosté dohrávající o deseti už mysleli jen na to, aby zápas zvládli se ctí. Jejich nevydařený výkon však ještě podtrhla branka Bilbaa z 80. minuty. Fernández sice vyboxoval nebezpečný centr z malého vápna, k míči se však dostal Carlos Gurpegi, jenž chytrým obloučkem překonal vyběhnutého brankáře Granady - 4:0!

Athletic ve velkém stylu ukázal, jak silný dokáže být na San Mamés, otázkou ale je, zda si stejnou formu doveze i na stadion Mestalla pro souboj s Valencií. Granada se musí z čtyřgólového debaklu hodně rychle oklepat, aby mohla v příštím kole čelit silnému Villarrealu.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele