29. kolo
22.03.2014 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 1:0

Athletic nadále rázně kráčí za vysněným čtvrtým místem, naposledy si v domácím prostředí poradil s Getafe těsně 1:0. Jediným střelcem utkání se stal Markel Susaeta, jenž v devětatřicáté minutě poslal baskický celek do vedení, které už Athletic sice nenavýšil, ale ani neztratil.

Svěřenci Ernesta Valverdeho si tam upevnili čtvrté místo v tabulce, zatímco hosté zůstávají i nadále nebezpečně blízko sestupové zóně. V sobotním zápase měli slušnou šanci alespoň zastavit ofenzivu soupeře, neboť Athleticu chyběl kvůli karetnímu trestu jeho nejlepší střelec Aritz Aduriz. Zaplnit vzniklou mezeru se pokoušel teprve dvacetiletý Guillermo Fernández, který se šance nezalekl a zvláště v první půli působil velmi živým dojmem.

Poprvé Guillermo zahrozil hlavou, což brankář Jordi Codina spolehlivě zachytil, svůj druhý pokus pak namířil útočník domácích jen vedle branky. Přestože Getafe tahalo povětšinou za kratší konec provazu, i hráči madridského klubu si dokázali vytvořit několik nadějných příležitostí. Ángel Lafita dokonce obešel i gólmana Iraizoze, ovšem z těsného úhlu už nedokázal zakončit. Sammir se pak již k pořádnému zakončení dostal, ale Iraizoz byl na jeho ránu zpoza šestnáctky připraven.

Krátce před koncem první půle se Athletic ujal vedení. Ander Herrera poslal z přímého kopu míč přesně k Susaetovi, jenž technicky poslal míč přímo do horního růžku branky a rozradostnil příznivce svého klubu na San Mamés. Ještě do poločasu mohl sám Herrera přidat zásah číslo dvě, jenže jeho dalekonosná pumelice skončila těsně vedle a nejistý Codina si mohl jen oddychnout.

Deset minut po změně stran se už už z navýšení vedení na 2:0 radoval Fernández, ovšem jeho postavení při doklepnutí Muniainova přízemního centru vyhodnotil čárový rozhodčí jako nedovolené. Getafe se v druhé půli dostalo ještě k méně šancím než v té první, ale i tak musel Iraizoz vytáhnout nebezpečnou ránu Lafity. Pojistit ošemetný jednobrankový náskok mohl následně Gaizka Toquero, když naběhl rázně do pokutového území s míčem na kopačkách, ale přes vybíhajícího Codinu nedokázal již balon přelobovat. Athletic tak nakonec zvítězil 1:0 a může s klidem přihlížet zápasům svých konkurentů v boji o čtvrtou příčku, ukrojit ztrátu na něj v tomhle kole už nemůžou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele