24. kolo
16.02.2014 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol jako první vykradl San Mamés!

Hráči Espanyolu by nejraději hráli s Athleticem ob týden. Dnes totiž opět potvrdili, že se jim proti Baskům výjimečně daří, když po výhře 2:1 sebrali Athleticu rekordní domácí neporazitelnost. Hosté šli do vedení už v 6. minutě díky Garcíovi, za domácí vyrovnal Gurpegi, ale výhru barcelonskému klubu nakonec vystřelil Colotto. Bilbao tak okopírovalo zaváhání Villarrealu a jeho náskok na páté místo činí stále čtyři body. Espanyol se posunul na sedmou pozici.

Espanyol Barcelona dokázal něco, co se nepovedlo Realu Madrid ani Barceloně. Totiž porazit Athletic Bilbao na jeho půdě. Hosté začali skvěle. Už v 6. minutě využil kostrbaté rozehrávky Bilbaa hostující Simão, který krásnou kolmicí vysunul Sergio Garcíu a ten precizní křižnou ranou překonal zkoprnělého Iraizoze - 0:1! Palec v puse střelce úvodní branky jen podtrhl, jak jednoduše překonali hráči Espanyolu obranu domácího celku.

Barcelonští byli i nadále nebezpeční a Iraizoz rozhodně neměl šanci prochladnout. Domácím viditelně scházel defenzivní záložník Iturraspe a celá obrana domácího celku tak byla daleko průchodnější než obvykle. Skvělí fanoušci Athleticu však hnali své idoly za vyrovnáním. Ve 25. minutě poslal Aduriz míč hlavou do tyče. O tři minuty později zachránil Espanyol proti hlavičce Rica fantastickým zákrokem Casilla. Espanyol odpověděl v 39. minutě, když si García s přehledem poradil v pokutovém území domácích a jeho pohotová rána opět skončila na tyči! I přes územní převahu tak Baskové odcházeli do šaten s jednogólovým mankem.

To se jim podařilo smazat brzy po změně stran. V 56. minutě vyslal Ibai krásný přímý kop do šestnáctky Espanyolu, kde se poněkud zapomněl brankář Casilla a umožnil tak Carlosi Gurpegimu jednoduše zasunout míč hlavou do sítě - 1:1! Pro domácího kapitána to byla premiérová branka v letošním ročníku. Vyrovnaný zápas pokračoval šancemi na obou stranách.

Neuplynulo však ani deset minut a hosté si vzali vedení zpět. Rohový kop za Barcolnské výborně rozehrál Simão a míč ve vápně domácích trochu šťastně sklepl za záda bezmocného Iraizoze Diego Colotto - 1:2! Argentinský obránce se rovněž trefil poprvé v této sezóně.

Kouč domácích Valverde reagoval nasazením Oscara de Marcose a Iker Muniaina, kteří výrazně oživili hru Bilbaa. V 77. minuté právě Muniain našel výborným pasem hlavu Adurize, domácího forvarda ale skvěle vychytal Casilla. Spolupráce obou hráčů pak na Casillovi ztroskotala i o dvě minuty později. V 82. minutě mělo slušnou příležitost zase mužstvo Espanyolu.

García však z nadějné standardní situace mířil mimo. S přibývajícími minutami houstla atmosféra na hřišti a frustrovaní domácí hráči se uchylovali k nedovoleným zákrokům. V 87. minutě Aritz Aduriz sejmul skluzem Sáncheze a po zásluze uviděl druhou žlutou kartu, a tudíž nebude moci svému týmu pomoci v dalším zápase na půdě Betisu. Espanyol tak uhájil vedení 2:1 a stal se prvním klubem této sezóny, jenž si v La Lize odvezl ze San Mamés všechny tři body!

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele