2. kolo
23.08.2013 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 2:0

Půda San Sebastianu Athletiku Bilbao evidentně svědčí, neboť baskický klub na propůjčeném stadionu Anoeta vyhrál. Porazil ve večerním zápase soupeře z Osasuny, zachoval si čistý štít a sám přesně střelil dvakrát. O góly se postaral především Óscar de Marcos, který navýšil vedení po vlastním gólu Arribase.

Mladíci Susaeta s Muniainem se postarali o výhru 2:1 nad Valladolidem v premiérovém zápase Athletiku, dva góly padly i dnes. A druhé utkání Bilbaa je ještě lepší, protože ani jednou neinkasovalo. Zato Osasuna se propadá, nevyhrála ještě ani jednou. Do utkání vstoupili aktivněji 'domácí', kteří již po dvou minutách mohli jít do vedení. Aritz Aduriz ale po závaru v pokutovém území nastřelil jen tyč Fernándezovy brány!

Osasuna zahrozila až po delším čase, kdy se vzpamatovala z úvodních minut bez míče. Nakonec vybojovala rohový kop, který neskončil za brankovou čarou Athletiku jen díky skvělému reflexivnímu zákroku brankáře Herrerína! Od té doby hosté pochopili, že i s Athletikem se dá hrát a začali více kombinovat na jeho polovině. Jen ovšem do doby, než po půlhodině hry vystřelil Aritz Aduriz a sledoval, jak si míč z jeho kopaček nešťastně sráží Alejandro Arribas do vlastní branky - 1:0.

Hosty inkasovaná branka a hlavně způsob, jak se dostal soupeř do vedení, zaskočil. Do konce první půle již nebyli hráči hostující Osasuny schopni vymyslet konstruktivní řešení nějaké ze svých útočných akcí. Pět minut po změně stran se do zakončení opět prodral aktivní Aduriz, ale tentokrát v těžké pozici nestihl ani řádně zamířit. Do pokutového území hostí se ve velké rychlosti prodral Markel Susaeta, jenž si obhodil stínujícího obránce a ze strany tvrdě vypálil, míč však zamířil nad bránu.

Nevýrazného Herreru vystřídal po hodině hry Óscar de Marcos a právě on se v závěru prosadil. Střídala i Osasuna, na hřiště se podíval Roberto Torres a hned se mohl zapsat mezi hrdiny.Jeho střela ale neměla potřebnou přesnost. Domácí tým se snažil udržet jednogólový náskok a do útočení se téměř nedostával. To by jej mohlo mrzet. Ovšem dnes při Lvech stálo štěstí a tak se dokonce ještě radovali z druhého gólu.

Střídající de Marcos díky své rychlosti využil faktu, že obránci vystoupili, aby podporovali útok. Španělský záložník využil Adurizovy nahrávky, naběhl si s ní před gólmana Fernándeze a přízemní ranou jej překonal - 2:0 pro domácí. Ti si již do konce zápasu své vedení pohlídali a mohou tak slavit zaslouženou výhru. Přesto mám pocit, že se dnešní výkon Osasuně povedl o mnoho lépe, než jak tomu bylo v utkání předchozím.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 muniain aduriz

Reagovat
hradec

Athletic Bilbao 2:1 CA Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
hradec

všem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele