14. kolo
03.12.2012 21:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - Real Valladolid 1:2

Další překvapení se zrodilo k nelibosti Sevilly, další nečekaný výsledek zároveň zařídil svým výborným výkonem Real Valladolid. Nováčkovi soutěže se daří, po výhře 2:1 v Andalusii se Pucela dostala už na sedmé místo ligové tabulky, mimochodem i před Sevillu, která je jedenáctá. O výsledku rozhodly brzké trefy Eberta s Oscarem, hosty pak už nezastavil ani vlastní gól Manucha.

Domácí celek se dnes musel obejít bez své největší hvězdy a nejlepšího střelce v jedné osobě, Alvaro Negredo je zraněný a na jeho místo byl tak do základní sestavy dosazen Pape Babacar Diawara, přičemž měl být vydatně podporován trojicí Navas, Reyes, Perotti. Jenže domácím se příliš nedařilo, od začátku sice měli optickou převahu, jenže nebezpečněji působili hosté z Kastílie.

A hned ve druhé minutě se Valladolid nečekaně dostal do vedení. Všechno to začalo výbornou obranou Balenziagy, hosté pak přešli do rychlého protiútoku, Manucho zmátl defenzivu Sevilly chytrým přenecháním míče Oscarovi, ten našel na pravé straně rozběhnutého Eberta, který si pak už jen zasekl míč kolem Navarra a šikovnou ranou k tyči otevřel skóre zápasu.

Dvanáctá minuta navíc přinesla druhý šok pro diváky na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana, nováček soutěže se totiž ujal už dvoubrankového vedení. Oba ofenzivní borci Valladolidu si, i když tentokrát s výrazným přispěním štěstí a náhody, prohodili role, Ebert nepovedeně vypálil, míč však šťastně zachytil na hraně ofsajdu číhající Oscar a zblízka překonal Lopeze.

Pak se konečně trochu vzchopila i Sevilla, jenže první Reyesův pokus lapil gólman Hernandez, ten druhý zachytil ve zdi Valiente svým obličejem a pro jeho ošetření se několik minut nehrálo. Když se poté hostující obránce vrátil do hry, nešťastně zastavil velkou možnost vlastního spoluhráče Manucha. Africký útočník se už dostal dokonce přímo před Diega Lopeze, ten ale jeho ránu z prvního dotyku dokázal vyrazit.

Na druhé straně pálil velmi nepřesně Navas, už v osmadvacáté minutě se tak domácí kouč Michel neudržel, stáhl ze hry obránce Cicinha a nahradil ho středopolařem Rabellem. Ten prakticky okamžitě mohl snížit, jenže po spolupráci s Medelem trefil jen tyč. Oscar zase hlavičkoval mimo tři tyče, Ebertův volný přímý kop vyrazil Lopez a v samotném závěru první půle Manucho hlavičkoval nad branku.

A byl to právě Manucho, kdo sehrál hlavní roli v situaci, která v padesáté minutě vrátila Sevillu do zápasu. Od rohového praporku centroval Reyes a pěkně kroutil merunu do brány, těsně před hostujícím brankářem pak balón přizvedl bránící Manucho a Fernandez byl zcela bez šance. Navas mohl dokonce i vyrovnat, ovšem znovu jen potvrdil svou nemohoucnost v zakončení, strážce svatyně Valladolidu neměl příliš práce.

Oscar pálil vysoko nad, hosty to ale mrzet nemuselo, protože veškeré naděje Sevilly na zisk bodů sebral v šedesáté třetí minutě svou druhou žlutou kartou v utkání Gary Medel. Reyes ještě zkoušel cosi zvrátit, jeho dvě střely ale nenalezly cíl, naopak na opačné straně mohl definitivně rozhodnout Ebert, radost z krásně zahrané standardní situace mu ovšem překazil famózním zákrokem Lopez. Domácí se nevzdali, ani zakončení v podání Diawary však kýžené vyrovnání nepřineslo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele