12. kolo
18.11.2012 21:30 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Betis 5:1

Čtyřgólová smršť v prvním poločase zajistila Seville přesvědčivou výhru nad Realem Betis v poměru 5:1. Navzdory špatné formě v předchozích zápasech se tak domácí mohou radovat z pokoření úhlavního rivala, na čemž měli největší podíl José Antonio Reyes a Federico Fazio. Oba si totiž připsali po dvou gólech.

Před zápasem to byli rozhodně svěřenci Michela Gonzaleze, na kom spočíval tlak za každou cenu bodovat. Jestli si však Sevilla něco takového připouštěla, jakékoli obavy byly rozptýleny již v úvodní minutě zápasu, kdy se trefil ex-kanonýr Arsenalu Reyes. Neuběhlo ani dalších pět minut a domácí mohli slavit podruhé díky brance Fazia. Oba střelci ještě do poločasu každý přidali po jednom zásahu a prakticky tím ukončili zápas. Pomyslným hřebíčkem do rakve Betisu v tomto zápase pak bylo vyloučení Rubena Pereze za dvě žluté karty. Zmírnit výsledek se sice hostům i tak podařilo prostřednictvím Rubena Castra, poslední slovo však měla Sevilla. V nastavení dal skóre konečnou podobu Rakitić. Sevilla se touto výhrou, která přišla po třech neuspokojivých výsledcích, posunula na šesté místo s jednobodovou ztrátou právě na svého rivala.

Lépe už do zápasu domácí vstoupit nemohli. Pomohla jim k tomu však velká hrubka brankáře Adriana, jenž nepovedeným odkopem jen chvíli po úvodním hvizdu namazal Reyesovi, a španělský útočník si s nabídnutou příležitostí bez problémů poradil střelou na přední tyč. Ze hry v té době uběhlo pouhých jedenáct sekund! Když se pak v páté minutě Fazio vyhnul ofsajdové pasti a usměrnil do sítě Rakitićův přímý kop, mohl stadion Ramona Sancheze Pizjuana explodovat nadšením. Šokující úvod dal ráz celému zbytku poločasu a domácí stále neměli dost. Už v desáté minutě měl Reyes další velkou příležitost, když obešel v úniku i Adriana, ovšem nakonec z úhlu mířil vedle.

Brankář Betisu se pak snažil všemi silami napravit své zaváhání z první minuty skvělým zákrokem proti další Reyesově střele, jenže 29letý Španěl byl k nezastavení. V třicáté třetí minutě už mohl slavit podruhé po doklepnutí Negredovy hlavičky, která se odrazila zpět do hry od břevna. O deset minut později se již mohla Sevilla cítit v sedmém nebi, neboť Fazio přidal další branku a navýšil skóre na sotva uvěřitelných 4:0. Znovu u toho byl Reyes, jenž vystihl Adrianův výhoz a nacentroval z levé strany přímo na volného Fazia. Na jeho hlavičku do dolního pravého rohu brány neměl Adrian možnost ani pořádně zareagovat.

V kabině Betisu bylo nejspíše o přestávce pořádně rušno, neboť do druhé půle vyběhli hosté o poznání odhodlaněji navzdory nezvratitelnému skóre. Sevilla se už nedostávala do jedné šance za druhou a ze zápasu se konečně začala stávat vyrovnaná partie. To však v 62. minutě narušil Ruben Perez ziskem druhé žluté karty za hraní rukou, jíž zablokoval prudkou střelu Navase. Přesto se hosté zapsali na výsledkovou tabuli o čtyři minuty později díky gólu Rubena Castra po centrované přihrávce Juana Carlose. Jeden z mála světlých momentů Betisu však zůstane navždy v zapomnění. Třešničku na dortu v podobě pátého gólu a zvýraznění debaklu přidal v samotném závěru Rakitić a Sevilla si tak odnáší z městského derby suverénní vítězství 5:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele