10. kolo
04.11.2012 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 0:0

V nedělním večerním zápase se zrodila bezbranková remíza mezi Sevillou a Levante. Domácí byli po celý zápas mnohem nebezpečnějším družstvem, ale svoji dominanci nedokázali proměnit v gól a vítězství. Šťastnější tak mohli být hosté, kteří natáhli šňůru bez prohry již na čtyři utkání.

Zatímco Sevilla v posledním kole prohrála, Levante zvítězilo v posledních třech zápasech, a tak se čekalo, že hosté budou zápasu dominovat. Průběh zápasu tomu ale moc nenapovídal. Ačkoli první poločas nenabídl mnoho fotbalové krásy ani na jedné straně, přesto lze s jistotou říci, že mnohem lepším týmem byla Sevilla.

Té se dařila kombinace, díky čemuž držela míč na svých kopačkách. Procento držení míče mělo takové, které většinou vidíme při zápasech Barcelony. I přes drtivou převahu na míči si ale Sevilla v prvním poločase nedokázala vytvořit žádnou vyloženou šanci.

Nejblíže ke gólu měl ve 24. minutě Gary Medel, který se na hranici pokutového území opřel do míče a vyslal prudký projektil, který směřoval přímo do šibenice Múnuovy brány. Jenže v cestě stál obličej obránce Juanfrana, který se po zásahu skácel k zemi a dlouho se z bolestivé srážky s míčem vzpamatovával.

Žádná další větší šance se do poločasu neudála, a tak šli týmy do šaten za nerozhodného stavu 0:0. Šťastnějšími mohli být hosté, kteří se ubránili, ale na druhou stranu se nedokázali dostat do žádné příležitosti. Útočník Obafemi Martins byl na hrotu úplně osamocen, a tedy i bezmocný.

Druhý poločas přinesl zlepšení na straně Sevilly, která začala hrát mnohem nebezpečněji . Vytvořila si i několik šancí, ale žádná nebyla dotažená do konce. Až v 64. minutě se k přímému kopu postavil Álvaro Negredo a vyslal dobře mířenou střelu, kterou ale Munúa dokázal zlikvidovat.

Asi největší šance v dosavadním průběhu zápasu přišla v 69. minutě, kdy Negredo utekl po levé straně a předložil křížnou přihrávku pokutovým územím. K míči se nakonec dostal Jesus Navas, ale jeho střela slabší levou nohou letěla hodně mimo bránu. Domácí se o gól snažili dále a blízko k němu měl čtyřiadvacetiletý Senegalec Diawara, který do Sevilly přišel v létě. Sotva na hřišti vystřídal Lunu, tak napálil míč k pravé tyči levantské brány, jenže Múnua byl včas na svém místě.

Sevilla začala zápasu jasně dominovat a svého soupeře zcela přestřílel, stále jí ale chyběl gól. Ten mohl v 78. minutě vsítit opět Gary Medel, jenže jeho další tvrdá střela, tentokrát z mnohem větší dálky, se svezla po nártu a mířila těsně vedle pravé tyče.

Střídání se Seville hodně dařila. v 82. minutě vystřídal Ivána Rakitiče José Campaňa, který hned po dvou minutách pobytu na hřišti přeloboval zpoza pokutového území brankáře Múnuu, toho ale zachránilo břevno. Míč se ale odrazil zpátky do pokutového území a jako první se k němu dostal Diawara. Jeho dorážka ale mířila vysoko nad.

A skóre se neměnilo ani v 90. minutě. Campaňa sice vracel míč do druhé vlny, kde byl připravený Medel, ale jeho střela byla v pokutovém území zblokována. Nicméně zMedel se k míči ještě dostal,, tentokrát ale bránu přestřelil. Domácí si už žádnou další šanci nevytvořili, o hostech ani nemluvě, a tak zápas skončil bez jediného vstřeleného gólu. Z předvedené hry mohli být spokojenější domácí, z výsledku ale zajisté hosté, kteří natáhli šňůru bez prohry již na čtyři ligová utkání.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele