33. kolo
28.04.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Sevilla FC 1:1

Seville se nepodařilo zvítězit ve venkovním zápase proti Realu Valladolid, když pouze remizovala 1:1. Zdá se tedy, že Andalusané se budou muset smířit s umístěním až uprostřed ligové tabulky. Domácí dostal do vedení Javi Guerra, Sevilla alespoň srovnala z penalty zásluhou Álvara Negreda.

Hráči pod vedením Unaie Emeryho vstupovali do zápasu s vědomím, že pokud zvítězí, nedosáhnou sice na evropské příčky, ale aspoň se jim přiblíží a budou o ně ještě moci bojovat. To se jim ale v nedělním zápase nepodařilo. Sevilla pouze remizovala, což je považováno za neúspěch. Hráči přitom měli několik dobrých šancí, ale zuby si vylámali na skvěle chytajícím brankáři Jaimovi Jiménezovi, který za svá záda pustil pouze trestný kop z kopačky Negreda.

Začátek se ale hostům moc nepodařil. Hráči se do pořádné šance dostali až po půlhodině hry, kdy poslal střelu na bránu Jesús Navas. Jiménez ji ale zlikvidoval, stejně jako si poradil s jeho další střelou, která přišla jen o chvíli později. Valladolid odpovědět stoupající střelou Víctora Peréze, ale Andrés Palop byl připravený. Na druhé straně pak zkoušel své štěstí z úhlu Federico Fazio, ale neuspěl. Hostům zamrzl úsměv na rtech ve chvíli, kdy poslal patrick Ebert čtyři minuty před koncem prvního poločasu centr do pokutového území a Javi Guerra dostal chytrým zakončením svůj tým do vedení.

Ivan Rakitič se po zahájení druhé půle snažil vyrovnat hlavičkou, ale spasitelem se nakonec stal, ostatně jako již několikrát v této sezóně, útočník Negredo. Nejprve vypálil z ostrého úhlu, ale s tím si Jiménez dokázal porazit, jenže z následně odpískané penalty už mířil přesně a nedovolil brankáři připsat si další úspěšný zákrok.

Byl to jeho 24. gól v sezóně a mohl přidat ještě jeden, ale nepodařilo se mu to. Naopak na druhé straně Valladolid opět důrazně zahrozil, když střelou z pokutového území trefil tyč Palopovy brány. Negredo se ke konci zápasu dostal do ještě dalších dvou šancí, ale ani jednu nedokázal proměnit, zatímco Alberto Bueno sahal po druhém gólu pro domácí, jenže nedotáhl svoji akci do zdárného konce.

V úplném závěru se ve vyložené šanci objevil Navas, ale i ten byl téměř nepochopitelně vychytán neuvěřitelně dobře hrajícím Jiménezem, a tak se Andalusané museli spokojit s remízou 1:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

posledni dva zapasy narusili tu famozni serii sevilly doma/venku... takze je tady mozne vsechno jinak by byla krasna jednicka

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele