15. kolo
08.12.2012 20:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Dřina, ale nakonec tři body. Real urval výhru nad Valladolidem

Zase to nebyl žádný ofenzivní koncert, zase se Real Madrid pořádně natrápil. Tatam byla sebejistota, kterou Bílý balet předvedl v derby a Atléticem, i navrácená forma Cristiana Ronalda se opět proměnila v prach, ale tři body obhájce titulu získal. Hlavně díky Özilovi, jenž dal dva góly a odpověděl tak na stejný počin domácího Manucha. Merengues zvítězili 3:2...

A nováček soutěže trápil obrovského favorita hned od začátku. Jako první ale zahrozil Ronaldo, jenž se odhodlal ke své klasické střele ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů, ale přestřelil. O chvilku později pak ještě protáhl Hernándeze Callejón, který dnes nastoupil v základní sestavě na místě Di Maríi, v sedmé minutě už však přišli na řadu domácí a hned se ujali vedení 1:0. Od rohového praporku nebezpečně odcentroval Ebert, balón nedokázal nikdo z hostující hráčů odvrátit, namísto toho se ho ujal v šestnáctce nekryté Manucho a razantní ranou nedal Casillasovi šanci.

Valladolid ovšem vedl pouze pět minut, pak vyrobil v rozehrávce hrubou chybu Balenziaga, balónu se tak zmocnil Callejón, obešel podklouznuvšího Valienteho, naservíroval před bránu jasnou gólovou přihrávku Benzemovi a pro něj už nebylo co řešit. Real navíc brzy mohl jít i do vedení, Ronaldova pumelice ze standardní situace však sice pořádně vyprášila Hernandezovy rukavice, výraznější nebezpečí z toho ale nebylo.

Ronaldo pak mohl vysunout do samostatného úniku Özila, přihrávka však byla příliš dlouhá. A Valladolid podruhé trestal. Zase to bylo po krásně zahraném rohu Eberta, tentokrát však míč dopadl přímo na hlavu přední tyč nabíhajícího Manucha, který opět poslal domácí do vedení. Ebert pak z volného přímého kopu těsně minul, na druhé straně zase Ronaldova bomba protáhla Hernándeze. Real nakonec ještě do poločasu dokázal srovnat, a to díky famózní práci Mesuta Özila. Zen se od pravé postranní čáry elegantně proháčkoval až do vápna, tam si vyměnil míč s Benzemou a se štěstím procedil merunu pod domácím gólmanem.

Druhé dějství načala po Alonsově centru hlavička Ramose, Hernandez by sice na balón zřejmě nedosáhl, nakonec ale ani nemusel, Ramos branku těsně netrefil. Za domácí zase pálil velmi tvrdě Oscar, jenže Casillas byl u své pravé tyčky včas a dokázal vyrazit. Özilova šance ještě gólem neskončila, Ramosův gól chybně nebyl uznán pro ofsajd, a tak rozhodnutí přišlo v sedmdesáté čtvrté minutě. To rozehrál Özil standardní situace fantasticky - balón zakroutil přes zeď a ten se o břevno dostal do sítě. Real tak zvítězil nad Valladolidem 3:2 a dál pronásleduje vedoucí duo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (Ronaldo 2,Benzema)

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si myslim 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Cr7 2x,Ozil,Benzema HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

domaci vyhrali minule v Seville , myslim že budou minimalně bodovat a tento rok Real může na titul zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to krásné a při našem případném vítězství s Betisem by skutečně byl titul pro Real už málo pravděpodobný,ale myslím,že k tomu nedojde,Real dnes nemusí zapnout všechny síly,ani postavit nejlepší hráče a na víkend tak bude plně připravený a i když zatím letos venku zvládl jen 3 zápasy ze 7,byl bych překvapený,kdyby tentokrát nebodoval naplno.

Reagovat
loki5

Taky čekám, že je převálcují. A skoro bych si vsadil na Ronaldův hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

není to nějak velký kurz na real?? no dám to rozhodně

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to ťažky zapas ale zvladli sme ho

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvq0r1_real-valladolid-v-real-madrid_sport

Dobře Mesut...Özil je jediný, co se mi na hře Realu líbí....měl by odejít do Premier league.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele