2. kolo
27.08.2012 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Levante UD 2:0

V naprosto jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání Valladolidu s Levante. Více než třináct tisíc diváků vidělo dominanci domácího týmu a jeho zasloužené vítězství 2:0. Valladolid tak pokračuje v působivém nástupu do své premiérové prvoligové sezony po dvou letech strávených v Segunda División.

Dva góly Víctora Péreze z pokutového kopu udělaly rozdíl ve skóre zápasu plného ostrých zákroků. Arbitr Ignacio Iglesias Villanueva se měl co ohánět. Pozitivního ohlasu se však minimálně od hostujícího týmu nedočkal, ba naopak. Kapitán Levante Sergio Ballesteros po skončení zápasu prohlásil, že být všichni rozhodčí jako dnešní hlavní sudí, Valladolid se stane mistrem.

Pravdou je, že hráči Granotes nasbírali šest žlutých karet a k tomu i jednu červenou, kterou si vysloužil obránce David Navarro. Jeho zahrání rukou v pokutovém území sedm minut před koncem prvního poločasu se ukázalo jako klíčový moment celého utkání. Navarro totiž naráz oslabil své spoluhráče nuceným odchodem do kabin a ještě umožnil soupeři kopat penaltu. Víctor Pérez zachoval v divokém prostředí chladnou hlavu, překonal Munuu a nastartoval svůj tým k cestě za vítězstvím.

A jelikož Levante nepředvedlo nic převratného ani před osudným okamžikem z osmatřicáté minuty, dalo se očekávat, že si Granotes zbytek zápasu protrpí ještě více. O slabé aktivitě hostujícího celku koneckonců vypovídá jediná střela na bránu za celých 90 minut, jeden rohový kop, a pouhých 23 % držení míče. Když deset minut po prvním penaltovém incidentu Diop stáhnul ve vlastní šestnáctce Omara a Pérez se z puntíku trefil i podruhé, bylo dílo dokonáno. Jen díky skvělému Munuovi neodjíží Levante zpět do Valencie s podstatně horším výsledkem.

Valladolid si tak zatím drží stoprocentní úspěšnost a dělí se o čelo tabulky s Barcelonou a Rayem Vallecano. Levante se naopak krčí na šestnáctém místě s jedním bodem a nedaří se mu zatím navázat na loňské překvapující tažení ligou až do evropských pohárů. Šanci napravit pošramocený vstup do soutěže dostanou svěřenci Juana Martíneze příští neděli, kdy doma přivítají Espanyol.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas bol hrozný- levante nehralo nič a Valladolid držal loptu, no bez zaujímavých akcii.

Reagovat
smazaný uživatel

Valladolid obdivuju, dostali se do primery division az z baraze a ted tu predvadej krasnou jizdu a delej se o prvni misto s dvouma dalsim tymama, kupodivu mezi nima neni Real, ale to je jedno. Zapas se nevidel, ale i presto ze nemeli zadny extra akce, 2 penalty tam byly, obe se promenily, a to bohate staci, statistiky mluvej za vse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele