13. kolo
24.11.2012 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Granada CF 1:0

Real Valladolid natáhl svoji neporazitelnost v domácím prostředí již na šest zápasů, když se v utkání proti Granadě v druhé půli trefil útočník Manucho. Nováček soutěže se tak posunul už na 9. příčku, zatímco Granada zůstává těsně nad sestupovou zónou.

Angolský útočník Manucho byl hodně blízko úvodní brance již v prvním poločase, kdy se střelou přes hlavu snažil překonat brankáře Toňa, ale nakonec si musel počkat až do 64. minuty, kdy ho přesnou přihrávkou našel Oscar González a on granadského brankáře propálil tvrdou ránou do horního růžku brány.

Toňo poté proti bývalému útočníkovi Manchesteru United vytáhl skvělý zákrok, čímž zabránil inkasování druhého gólu, ale nakonec to Granadě nebylo nic platné, neboť ta se dostala pouze do jedné šance na vyrovnání, kterou neproměnila. Zakončení Antonia Flora Florese totiž nebylo příliš důrazné, a tak s ním brankář domácích Dani Hernández neměl moc problémů.

Trenér Valladolidu Miroslav Djukič své svěřence ještě těsně před začátkem zápasu nabádal k tomu, aby byli na své vlastní půdě více dychtiví po výhře a jeho slova očividně splnila účinek, neboť nováček ligy nepředvedl vůbec špatný výkon.

Přesto se ale začátek vydařil více hostům. Z rohového kopu Daniho Beníteze nejprve hlavičkoval nad bránu Mikel Rico a vzápětí mířil Gabriel Torje opět nad břevno.

S přibývajícími minutami ale výkon Valladolidu rostl a vyvrcholil v moment, kdy se Manucho položil do vzduchu a akrobaticky se pokusil zakončit přes hlavu. Svoje netradiční zakončení ale nedokázal úplně zkrotit, a tak míč letěl příliš vysoko.

Ve druhém poločase již jasně dominovali domácí, kteří si vytvořili hned několik dobrých šancí. V jedné z nich se objevil Patrick Ebert, který ale z hranice pokutového území mířil opět mimo tři tyče.

O chvíli později ale Oscar González zaskočil celou granadskou obranu skvělou přihrávkou, kterou vybídl Manucha k zakončení a útočník vyloženou šancí nepohrdl. Opřel se do míče a nedal Toňovi šanci.

Za pár minut se po centru Omara dostal k hlavičce opět Manucho, ale tentokrát se Toňo vytasil se zákrokem zápasu a nedopustil zvýšení skóre na 2:0. A když pak Ital Floro Flores střílel pouze do boční sítě a do Hernándezovy náruče, bylo jasné, že se Granadě nepodaří odpoutat se od blízkosti sestupové zóny. Naopak Valladolid se díky zisku tří bodů dostal opět do horní poloviny tabulky.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Granada musi 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele