31. kolo
13.04.2013 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Getafe CF 2:1

Real Valladolid zaznamenal první domácí výhru od ledna, když se mu podařilo porazit 2:1 Getafe. Zápas rozhodl druhý poločas, ve kterém se trefil Óscar González a Javi Guerra. Hosté dohrávali v deseti mužích, když se nechal vyloučit Alexis Ruano.

Hosté nebyli lepším týmem, přesto ale o poločase odcházeli do kabin spokojenější, neboť vedli 1:0. O gól se těsně před koncem první půle postaral Paco Alcacer. Po přestávce ale domácí dokázali vývoj zápasu otočit a nakonec se mohli radovat z cenné výhry.

Do první šance zápasu se dostal domácí Daniel Larsson, když se odhodlal ke střele skrz zahuštěné pokutového území. Balón minul všechny hráče a skončil na ruce brankáře Jordiho Codiny, který jej dokázal vyrazit. Výhody dobrého odrazu nedokázal využít útočník Manucho, při dorážce selhal.

Po přímém kopu se poté k hlavičce dostal domácí Lluis Sastre, ale mířil těsně vedle tyče, zatímco Patrick Ebert se po parádní kombinaci s Óscarem dostal k nebezpečné střele a pálil nad břevno Codinovy brány.

Manucho měl možnost dostat svůj tým do vedení ještě před koncem první půle, když mu patičkou přihrál Óscar, který posouval dále přihrávku Eberta, ale útočník v koncovce zaváhal a nakonec poslal míč mimo tři tyče.

Ačkoli domácí tým tlačil své soupeře a dominoval zápasu, byli to hosté, kteří se dostali do vedení. Borja Fernández poslal centr do pokutového území, kde byl za zády všech obránců připraven Paco Alcacer. Ten totiž přechytračil ofsajdovou past a hlavičkou poslal pohodlně míč za záda brankáře Daniela Hernándeze.

Valladolid držel otěže zápasu i v druhém poločasu, ale dlouho se mu nedařilo vstřelit vyhlížený a důležitý vyrovnávací gól. Naopak, inkasovat mohl z kopačky Alexise, ten pálil mimo.

Tým Miroslava Djukiče se kýžené branky dočkal v 67. minutě, kdy Óscar přesně hlavičkoval po centru Álvara Rubia a překonal Codinu.

Střelec gólu se poté proměnil v nahrávače a poslal dlouhý centr do pokutového území. Tam si míč zpracoval na prsa Javi Guerra, který následně trefil přesně roh Codinovy brány.

Čtrnáct minut před koncem zápasu byl vyloučen Alexis, který viděl červenou kartu za faul loktem při hlavičkovém souboji. Getafe tak dohrávalo v deseti hráčích.

Přesto si ale vytvořilo hned několik šancí, ze kterých mohlo vstřelit gól a vytěžit ze zápasu remízu. V té největší se ocitl Diego Castro, ovšem nedokázal trefit bránu, a tak zápas skončil zaslouženou výhrou Realu Valladolid.

Autor: Jan Michálek

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele