37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Celta Vigo 0:2

Obrovský krok směrem k záchraně udělala Celta Vigo, která si přivezla všechny tři body ze hřiště Valladolidu a do posledního kola španělské ligy vstoupí s už jen s jednobodovou ztrátou na Deportivo. Stále sice nebude mít svůj osud ve svých rukou, i tak ale trefy Cabrala a Aspase mohou Celestes spasit.

Začátek zápasu se nesl v duchu oboustranné opatrnosti, a když už se přeci jen jeden z týmů odvážil zaútočil, zhatila mu šanci na úspěch nepřesnost. První střelu na branku tak diváci ve Valladolidu viděli až ve dvacáté čtvrté minutě, a hlavička Krohn-Dehliho volala po prvním gólu, na brankové čáře však jeden z bránících hráčů domácích zakročit a zachránit bezbrankový stav.

V osmadvacáté minutě už se Celta zaslouženě ujala vedení, když rohový kop krásně zakroutil před branku právě Krohn-Dehli a hlavička Cabrala už přišla z bezprostřední blízkosti, a tak Jaime neměl šanci zasáhnout. V dlouhém nastavení prvního poločasu, které bylo zapříčiněno zraněním hostujícího gólmana Varase, mohl Valladolid srovnat, jenže Goncalvese famózním zákrokem vychytal Rubén.

Také ve druhém dějství předváděli Celestes lepší fotbal a byli jasně aktivnějším týmem, gólová pojistka ale nepřišla ani z kopačky Aspase. V pětapadesáté minutě však dostali hosté ideální příležitost zdvojnásobit své vedení, když přihrávku Krohn-Dehliho srazil rukou Valiente a kopala se penalta. Tu s přehledem, ranou doprostřed, proměnil Iago Aspas a bylo to 0:2.

Celta si pak už celý zbytek zápasu bez problémů pohlídala, soupeře nepustila v podstatě do žádné příležitosti a naprosto po zásluze si tak připsala tři body. V posledním kole však stále musí zvítězit a ještě k tomu doufat ve ztrátu Deportiva, jinak na ní čeká v příštím roce jen druhá liga.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele