29. kolo
31.03.2013 12:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - CA Osasuna 1:3

Cennou výhru si v rámci nedělního programu Primera División připsala Osasuna, která dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející zápas ve Valladolidu. Výhra 3:1 znamená udržení patnáctého místa a navýšení náskoku na sestupové příčky, jenž momentálně čítá sedmibodovou rezervu.

Vlastní gól Rubéna sice brzy v utkání znamenal vedení domácích, ale dvě branky Kikeho Soly v rozmezí necelých deseti minut daly na první poločas zapomenout. O třetí branku Osasuny se pak postaral Miguel De Las Cuevas, pro nějž šlo o první gól v dresu klubu z Pamplony. Valladolidu k zisku bodů nepomohl ani návrat Patricka Eberta na hřiště po táhlé desetitýdenní absenci, zapříčiněné poraněným stehnem.

V úvodu zápasu se ani jeden z celků nijak výrazně neprosazoval, ale bezbrankové skóre přesto nevydrželo dlouho díky grotesknímu vlastnímu gólu. Gólman Osasuny Andrés Fernández vyběhl z branky, aby sebral ze vzduchu centr z levé strany, ovšem do cesty se mu připletl jeho spoluhráč Rubén, jenž šel dál zarputile po míči a nešťastně si jej hlavou srazil do sítě. Hosté se však nepoložili a ještě v první půli si dokázali vytvořit několik slibných příležitostí. Nejprve si málem druhou vlastní branku přidal Arribas, ale až takovou smůlu Osasuna nakonec neměla. Brankář Fernández také musel zasahovat při pokusech Óscara s Manuchem, na druhé straně v samotném závěru první půle zahodil obrovskou příležitost Nino.

Po změně stran byl velmi blízko zvýšení průběžného vedení Alberto Bueno, ale k usměrnění centru do za brankovou čáru mu bohužel pro domácí chybělo několik centimetrů. Jen o pár minut později pak bylo vyrovnáno, a to díky další velké chybě obrany. De Las Cuevas vyslal v 50. minutě na Hernándeze nijak zvlášť nebezpečnou střelu, ovšem španělský brankář ji dokázal pouze vyrazit přímo k Solovi, jenž pohotově rybičkou vsítil svůj osmý gól sezony. A hned deset minut nato se statistiky nejlepšího střelce Osasuny přepisovaly znovu. Tentokráte se Sola skvěle zorientoval ve zmatku v pokutovém území Valladolidu po rohovém kopu a hlavou zády k brance dokonal obrat hostů.

V honbě za vyrovnáním se Valladolid možná až nechal unést a po devíti minutách inkasoval potřetí. De Las Cuevas obral obranu domácích o míč v půli hřiště a jal se pelášit nikým neatakován až do zakončení, v němž tváří v tvář Hernándezovi obstál na jedničku. Dvoubranková ztráta dvacet minut před koncem již byla na Valladolid příliš, a tak bylo o vítězi rozhodnuto. Osasuna sice ještě mohla přidat další góly, ale i bez nich může slavit přesvědčivou výhru, která byla teprve třetí z venkovních stadionů v této sezoně. Valladolid na druhé straně navzdory porážce nadále okupuje střed tabulky s pohodlným jedenáctibodovým náskokem na sestupující týmy.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Senzace Osasuna 3 bodíčky k záchraně!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele