23. kolo
09.02.2013 22:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Sevilla FC 4:1

Cristiano Ronaldo ovládl zápas proti Seville, kterou sestřelil svým hattrickem. Poslal tak důrazné upozornění svému bývalému klubu Manchester United, se kterým se utká ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů. Gól přidal ještě Karim Benzema, a tak Real vyhrál 4:1. Za hosty se trefil pouze Manu.

V zápasech se Sevillou se Ronaldovi extrémně daří. Výjimkou nebyl ani vzájemný zápas 23. kola La Ligy, ve kterém se Portugalec trefil hned třikrát. Prvním gólem navázal na přesnou trefu Benzemy z 18. minuty a dva zbývající dodal v druhé půli.

Ronaldo tak ve španělské lize vstřelil již těžko uvěřitelných 20 hattricků. Jeho výkon proti Seville byl o to velkolepější, že už v 63. minutě byl stažen ze hřiště. José Mourinho si totiž svůj klenot chtěl šetřit na důležitý středeční zápas proti Manchesteru United.

Brzy po Ronaldově vystřídání šel Madrid do početní nevýhody, neboť byl vyloučen Argentinec Gonzalo Higuaín. Sevilla si ale této početní výhody moc dlouho užívat nemohla, neboť devět minut před koncem byl po červené kartě vyloučen i Hedwiges Maduro, bývalý hráč Valencie a Ajaxu.

Sevilla v závěru utkání sice ještě vstřelila gól, a to z kopačky Del Morala, ale šlo už pouze o kosmetickou úpravu skóre. Real Madrid tak napravil zaváhání z minulého kola, kdy prohrál s Granadou, a stáhl vedoucí Barcelonu na rozdíl 13 bodů. Ta má ale ještě zápas k dobru.

Přestože většinu gólů zařídil Ronaldo, ten první přišel z kopačky Benzemy. Tomu ale nepřihrával nikdo jiný než právě hvězdný Portugalec. Na jeho centr zleva nedosáhl brankář Beto a smolařem okamžiku se stal Navarro, od něhož se míč odrazil před prázdnou bránu právě k Benzemovi.

Ronaldo zapsal své jméno do střelecké listiny jen o pár minut později, když vypálil levou nohou nechytatelnou střelu zpoza pokutového území.

Ve 32. minutě mohlo snížit náskok Madridu bývalé křídlo Realu José Antonio Reyes, ale jeho střelu chytil Diego López.

Na druhé straně se předvedl Beto, který si poradil jak s přímým kopem Ronalda, tak s nepříjemnou hlavičkou Sergia Ramose po rohovém kopu. Žádnou šanci už ale nedostal hned na začátku druhého poločasu, kdy totálně selhal obránce Federico Fazio. Ten totiž neodhadl odskok balonu, který ho přeskočil, a tak Ronaldo postupoval sám na Beta a chladnokrevně zakončil střelou k tyči.

Nejdražší hráč světa poté zkompletoval svůj hattrick střelou zblízka po Higuaínově přihrávce napříč pokutovým územím.

Po vyloučení Higuaína se Álvaro Negredo dostal do několika šancí, ale ve většině případů ho zpacifikovala skvěle fungující obrana domácích, kterou v té době už dirigoval uzdravený Pepe. Hosté navíc na konci zápasu přišli o početní výhodu, když se po faulu na Michaela Essiena a po druhé žluté kartě odebral předčasně do sprch Maduro.

V 87. minutě se nakonec přeci jen prosadil Manu del Moral, ale to již Seville nebylo nic platné.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real vyhra bez ťažkosti 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López - Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Coentrão - Essien, Modrić - Higuaín, Kaká, Cristiano Ronaldo - Benzema.

Reagovat
smazaný uživatel

CR7

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele