30. kolo
06.04.2013 18:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Madrid - Levante UD 5:1

Byť v dosti pozměněné sestavě, dokázal Real Madrid přesvědčivě zvítězit v domácím utkání proti Levante. Celek z Valencie odjíždí s drtivou porážkou 1:5 a může se pomalu smířit s tím, že si účast v Evropských pohárech v příštím ročníku nezopakuje.

Hned sedm změn udělal José Mourinho oproti jedenáctce, kterou postavil ve čtvrtfinálovém zápase Ligy mistrů. Znovu tak v lize chyběli hráči jako Cristiano Ronaldo, Mesut Özil či Ángel Di María, jež museli zpočátku přihlížet, jak v 31. minutě vstřelil první branku utkání hostující Míchel. Odpověď Realu však byla bryskní - ještě do konce první půle otočili skóre Higuaín s Kaká. Po změně stran nastoupila i hlavní hvězda bílého baletu, Cristiano Ronaldo, a v 84. minutě to byl právě on, kdo definitivně pohřbil naděje Levante na bodový zisk. V samotném závěru ještě přidal dvě branky Mesut Özil, a tak nakonec skóre vypadá jako jednoznačná záležitost.

Na soupisku se znovu po několikaměsíční absenci dostal i kapitán Iker Casillas, ovšem zůstal pouze na lavičce. Na hřišti se role tvůrce hry zhostil Brazilec Kaká, jenž hned zpočátku podnikl několik nebezpečných výpadů vpřed. S jeho nebezpečnou střelou skrze ustupující obranu soupeře si však gólman Múnua dokázal poradit. Se svými pokusy poté neuspěli ani střelci Benzema s Higuaínem, a tak to bylo Levante, kdo se překvapivě ujal vedení. V první půlhodině hry se sice sotva dostali za polovinu, ale když dostal Míchel příležitost sprintovat s míčem u nohy dopředu, beze zbytku jí využil. Následovala povedená narážečka s Pedrem Ríosem a s pomocí teče stopera Pepeho se míč přece jen dostal až za brankovou čáru.

Radost hostí však měla jepičí život. U zrodu vyrovnání byl Xabi Alonso, jenž svým charakteristickým do puntíku přesným centrem našel Higuaína, který si míč zpracoval do pohybu a ranou na bližší tyč překvapil Múnuu. Jen o chvíli později bylo pro Levante ještě hůře. Přihrávka Kaká byla zblokována hostující obranou, ovšem odražený míč trefil do ruky Christiana Lella. Brazilský záložník se ujal nařízeného pokutového kopu, poslal brankáře na opačnou stranu a zařídil tak poločasové vedení 2:1.

Místo nevýrazného Callejóna naskočil do druhé půle Cristiano Ronaldo a brzy po zahájení hry hned vyprášil Múnuovy rukavice. Dlouho se pak Real nemohl prosadit v koncovce - nejvýrazněji ztroskotali na zakončení Arbeloa s Higuaínem, a málem toho hosté využili skrze Acquafrescu. Ten však po rychlém brejku zatočil svou střelu těsně vedle Lópezovy branky. Šest minut před koncem pak veškeré obavy o výsledek rázně utnul Cristiano Ronaldo, jenž vstřelil již svůj 29. gól v letošní sezoně. Samotný závěr utkání opanoval dvěma góly německý záložník Özil, jemuž u branky na 4:1 asistoval aktivní Ronaldo. Výsledek 5:1 tak zajistil lichotivé vítězství, jímž Real prodloužil svou ligovou neporazitelnost na tucet utkání.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
ryzskej

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lamskej#RMCF

zase tak jednoznačné to podle mě nebude...sere mě že nebude hrát Iker...3:1 (Cr 2x,Pipita)

Reagovat
smazaný uživatel

real opět doma prohraje

1:2

Reagovat
Pharrell

Opět doma prohraje ?? Ty jsi trochu mimo (Real v La lize doma naposledy prohrál s Barcou 1:3 na podzim 2011) . Mimochodem vyhráli 5:1 .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doporučuju sestřih gólů, dnes jeden hezčí než druhý

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdymu tip utekl o gol, ale klasika, ze real inkasoval jako prvni obrat dokonakej pekne Real sam o sobe dava pekny goly, ale Higuainuv prvni...spicka bylo mi celkem divny ze CR nekopal penaltu, ale setril se na druhou puli jenom...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele