8. kolo
20.10.2012 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nuda, ale splněná povinnost. Higuain s Ronaldem zařídili Realu výhru

Real Madrid splnil povinnost, při návratu na ligovou scénu po reprezentační přestávce zdolal doma Celtu Vigo 2:0 a minimálně na čas se posunul už na čtvrtou příčku tabulky španělské ligy. Rozhodující branku vstřelil už v první půli Higuain, po pauze ještě zvyšoval z penalty Ronaldo a utkání, které bylo pro nezaujatého diváka spíše utrpením, tak dostalo očekávaný resultát.

José Mourinho musel starosti řešit už před samotným výkopem, z důvodu zranění totiž nemohl počítat se službami hned tří krajních obránců - Arbeloy, Marcela a Coentraa. Na pravý kraj obrany se tak posunul Ramos, jeho místo ve stoperské dvojici zaujal Varane a k levé postranní čáře se postavil univerzál Michael Essien. Fit navíc nebyl ani defenzivně laděný záložník Khedira, a tak se ve středové dvojici vůbec poprvé bok po boku postavili Xabi Alonso a Luka Modrić, dalšího maroda Di Maríu zastoupil Kaká. Z reprezentačního utkání proti Španělsku si jisté šrámy odnesl také Karim Benzema, možná i proto tak dostal tentokrát přednost v základu Gonzalo Higuain.

A jeho přítomnost na hrací ploše se nakonec ukázala být klíčovou. Ještě předtím ale dostal solidní možnost ohrozit Álvarezovu branku Ronaldo, s volným přímým kopem z nějakých dvaceti metrů ale nenaložil ideální a trefil jen zeď. V jedenácté minutě už ovšem přišla chvíle argentinského snajpra, to Higuain převzal u levé postranní čáry míč od Kaká, s vydatnou pomocí teče Malla zcela zaskočil hostujícího brankáře a nevídanou trefou tak otevřel střelecký účet zápasu.

Bílý balet v úvodu jasně dominoval, z tlaku ale vytěžil jen nepřesné takřka gólové zakončení Ramose a odraz od Ronaldovy hlavy nad branku. Postupem času převaha domácího výběru opadala do nudného kolébání, přičemž ze spánku se Ronaldo a spol. probrali jen občas. Ještě méně nebezpeční však byli hosté z Galície, ti v první půli zahrozili jen jednou, když Aspasovu bombu z dálky musel Casillas vyrážet. Real pak ještě mohl do přestávky zdvojnásobit své vedení, když Modrić šikovně našel na hranici šestnáctky Ronalda, jenže ten svým obloučkem roztřásl jen břevno Álvarezovy klece.

Do druhého dějství už nenastoupil Kaká, jehož nahradil Ángel Di María a hru Merengues přece jenom aspoň o trochu pozvedl. Hned po pár minutách pobytu na hřišti cpal uličkou do šance Özila, jenže ten přihrávku nečekal a nakonec jí nedostihl. Po hodině hry se do dalšího zakončení prodral Ronaldo, ani krásný centr Essiena však nedokázal usměrnit do sítě. Definitivně rozhodnuto bylo v osmašedesáté minutě, kdy v šestnáctce po kontaktu s Cabralem upadl Özil a Real dostal příležitost kopat penaltu. Tou Cristiano Ronaldo nepohrdl, poslal Álvareze na opačnou stranu a zvýšil na 2:0.

Nejvíce vzruchu z celého duelu vlastně přinesla až závěrečná desetiminutovka. Tu otevřel svou možností střídající Callejón, jenže hostujícího gólmana nepřekonal a Higuainova dorážka letěla nad. Na druhé straně prověřil Casillase De Lucas, který ovšem situaci vyřešil zbrkle, místo samostatného nájezdu na strážce domácí svatyně pálil už z hranice velkého čtverce a španělský reprezentační kapitán mohl zasáhnout. Casillas se pak ještě musel natahovat po hlavičce Parka, poslední šanci ale měl znovu Real, když Varane hlavičkoval těsně mimo.

Nebyla to žádná sláva, i tak ale Real získal povinné tři body a už se může soustředit na středeční výjezd do Dortmundu v rámci skupinové fáze Ligy mistrů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Madridistas jim zatlačí oči !

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Ronaldo 2x,Ozil,Ramos..HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Celta by tam jeden šoupnout mohla, když teď Real nemá zkušený beky.

Reagovat
smazaný uživatel

osobně si myslím ,že ani absence 2-3 obránců by na výsledek nemělo mít vliv.Celta možná vstřelí gol z protiútoku,ale pokud realu bude šlapat záloha a útok ,tak si s tím poradí.

Reagovat
freakmarena19

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
oli9

azse z penalty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele