14. kolo
01.12.2012 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ronaldo gólem a asistencí pomohl Realu vyhrát derby

Vše pěkně zpátky ve starých kolejích, chtělo by se říci na úvod. Real bez větších potíží zvládl madridské derby, porazil sebevědomé Atlético 2:0 a stáhl svou ztrátu na městského rivala na pět bodů. A vítězství po několikatýdenní odmlce zase nese podpis Cristiana Ronalda, Portugalec dal nádhernou branku ze standardní situace, na druhou trefu Özila pak nahrál.

Oba týmy vstupovaly do vzájemného souboje z tak trochu neznámých pozic, Atléti na tom byli v tabulce sice jen o jednu příčku, zato hned o osm bodů lépe. Dnes ovšem potvrdili, že na Real to prostě neumí, za celý zápas se nezmohli na jedninou pořádnou gólovou příležitost, vítěz tak jen těžko může být zaslouženější.

A to přesto, že první minuty nasvědčovaly naprosto vyrovnanému souboji, Rojiblansoc byli dokonce o něco aktivnější, pokaždé však ztroskotali ještě před šestnáctkou soupeře. Na druhé straně už se dostal Arbeloa do pokutového území, selhal však při pokusu o finální přihrávku. Úvod utkání příliš nezachytil Cristiano Ronaldo, s přibývajícími minutami ovšem přidával na tempu a stále více hrozil hostující obraně.

Ve třinácté minutě o sobě dal poprvé, a dá se říct že vlastně i naposled, vědět kolumbijský kanonýr Falcao. Ten se na malý moment odpoutal od Pepeho, zakončit mimo dosah Ikera Casillase se mu ovšem nepodařilo. Šestnáctá minuta přinesla obrovskou radost zaplněného stadionu Santiaga Bernabéa, domácí Bílý balet se totiž dostal do důležitého vedení. Ze vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od branky si postavil míč k rozehrávce volného přímého kopu Ronalda, ideálně přestřelil zeď, přitom ještě stačil zamířit přesně k pravé tyči Courtoisovy svatyně a belgický brankář byl zcela bez šance.

Po půlhodině hry Ronaldo utekl podél levé postranní čáry a servíroval na hranici velkého čtverce zpětný pas, ten však nedokázal nikdo přetavit v nebezpečné zakončení. Ještě do poločasu to pak zkoušel Portugalec z velké dálky, Courtois ale bez větších potíží vyrazil. Na druhé straně pálil Mario Suárez, jenže Casillase ze svého klidu vůbec nevyrušil.

Hned po pár sekundách druhého poločasu na sebe znovu upozornil Cristiano Ronaldo, tato jeho střela však byla zblokována Díazem na roh. Prakticky okamžitě reagovala také největší hvězda Atlética, Falcaův pokus ale skončil několik metrů vedle Casillasovy branky. A ještě jednou zmínění borci - Ronaldo mířil nepřesně, Falcao byl v poslední možné chvíli ubráněn Pepem.

Domácí v pohodě kontrolovali průběh zápasu, ani další Ronaldovo zakončení ale pojišťovací trefu nepřineslo, Courtois byl totiž u své tyče včas a míč vyrazil. Pokud však stále někdo pochyboval o vítězství Realu, v šedesáté šesté minutě už musel být přesvědčen. Ronaldova přihrávka na Di Maríu ještě neprošla, Portugalec si však z toho nedělal těžkou hlavu, okamžitě našel na druhé straně šestnáctky zcela osamoceného Mesuta Özila, který následně propálil Courtoise a rozhodl.

Patnáct minut před koncem normální hrací doby pak ještě mohl korunovat svůj výborný výkon Ronaldo, ze standardní situace ale tentokrát trefil jen břevno. Uběhly navíc jen tři minuty a domácí sedmička měla další obrovskou příležitost, v tomto případě ovšem pro změnu nastřelila jen tyč hostující klece. Real to ale mrzet vůbec nemuselo, jelikož i tak vyhrál vez potíží 2:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Realu budú oddýchnutí a budú musieť doháňať bodovú stratu na Barcelonu, takže tipujem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Higuain,C.R.Ozil-2x Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

atletico dalo venku trapných 8 fíků. to na real nemůže stačit. tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico porazilo Real naposledy v sezóně 1999–2000 (1-3)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético hraje letos ve velké fazóně,ale myslím,že to na Real stačit nebude,přál bych si remízu.

Reagovat
randi

Pokud něco Real zvládá, tak jsou to právě derby s Atletama, takže 3:1..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético potvrdí formu i na Santiago Bernabéu. Tip: 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Nic jinýho než 3 body neberu.

Reagovat
Petr325

sport2, snad pekny zapas to bude :)

Reagovat
Lamskej#RMCF

Naprosto jednoznačné...Atletico bylo moc slabunké...mohli jsme vyhrát i o víc a nikdo by neřekl ani popel... Cristiano perfektní..škoda těch dvou brankových konstrukcí

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Falcao v lednu přestoupí do Chelsea, Atletico si své dobré postavení v lize dlouho neudrží a po jeho odchodu to bude ještě horší

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele