31. kolo
12.04.2013 22:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Drama v Seville končí remízou!

Páteční předehrávka La Ligy slibovala napínavou podívanou. Té se divákovi také dostalo, k vidění bylo šest branek. FC se sice dostalo do poměrně brzkého vedení, Real Betis se ale nevzdal a v posledních fázích zápasu srovnal na konečných 3:3.

Oba celky si pro nás připravily výborné představení. Již v sedmé minuty se skóre měnilo poprvé, když se prosadil Chorvat Ivan Rakitič. Mladý záložník zaznamenal také druhou branku sevillského FC o deset minut později. Na rozdíl tří branek zvýšil Álvaro Negredo, který vstřelil svou již osmnáctou branku v probíhajícím ročníku La Ligy. Domácí Betis zkorigoval na rozdíl dvou branek ještě před odchodem do šaten, přesto Sevilla jasně kontrolovala průběh hry.

Její obraz se zásadně změnil ve druhé půli, do které nastoupil domácí výběr jako vyměněný. Kontaktní gól vstřelil Real Betis díky další brance šestnáctigólového Rubéna Castra, který proměnil pokutový kop. Když už se zdálo, že oslabená Sevilla udrží cennou výhru, dva body jí sebral mladík Nosa Igiebor.

Po sedmi minutách nevyšla domácímu týmu standardní situace, po níž si pro branku i díky chybě brankáře Adriana doběhl Ivan Rakitič a Sevilla na stadionu Manuela Ruize de Lopery vedla.

Domácí Verdiblancos se nevzdali a snažili se o srovnání. Jmenovitě to byl Beňat, jehož rána ale nakonec směřovala mimo Betovu bránu. Sevilla cítila, že je správný čas udeřit a od navýšení skóre je oddělila tyč! Přesto se hosté znovu radovali - po krásném pasu za obranu Adrian vyběhl, čehož využil Ivan Rakitič a přesným lobem zvýšil na 2:0 ve prospěch svého týmu.

Po půlhodině hry byl Real Betis zralý na vhození ručníku do ringu, neboť Sevilla udeřila potřetí. Nahrávku Josého Antonia Reyese zužitkoval Álvaro Negredo a mohl slavit - 3:0.

Jiskru naděje ještě do konce prvního poločasu vykřesal Dorlan Pabon, který využil zaváhání obranných řad sevillského FC a krásným lobem přehodil brankáře Beta. Trenér Pepe Mel pronesl zřejmě v kabině hodně plamenný proslov na téma otočení výsledku, protože do druhých pětačtyřiceti minut na trávník nastoupil zcela jiný tým. To potvrdila už akce, ze které inkasoval obránce Fazio žlutou kartu za faul. A protože se jednalo o faul v pokutovém území, sudí Carlos Del Cerro Grande nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil útočník Rubén Castro a proměnil!

Rozhodčí Carlos Del Cerro Grande měl dnes plné ruce práce, aby uklidnil rozvášněné emoce. Ty se rozjitřily především po faulu Garyho Medela, po němž se chilský záložník odebral rovnou pod sprchy. Dvacet minut před koncem mohl srovnat Beňat, ale jeho projektil z volného přímého kopu mířil mimo. Hostující obranné šiky dlouho odolávaly náporu domácích hráčů, občas i za cenu osobních obětí. Přesto se domácí dočkali. A doslova za pět minut dvanáct - trenér Pepe Mel poslal na hřiště nigerijského záložníka Igiebora, který se mu vzápětí odvděčil vyrovnávací brankou! Derby v Seville tak končí smírem, Betis je šestý, Sevilla desátá.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevillske derby skonči lepšie pre Betis ...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele