23. kolo
11.02.2013 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Neschopnost zakončit stála Betis výhru, Valladolid ubránil remízu

Devadesát minut nestačilo ani jednomu z týmů ke vstřelení branky, nakonec se tedy rozchází s bodem na kontě. Betis se na svém stadionu v Seville sice prezentoval aktivnějším pojetím hry, ale nedokázal prostřelit brankáře Hernándeze.

Po deseti minutách jsme byli svědky první zajímavé akce, centr Javiho Chicy ale Molina poslal jen nad bránu hostí. Následovala nepřesná střela Dorlana Pabona. Svého spoluhráče napodobil také Molina, ale ani jeho rána neměla gólové parametry.

První dvacetiminutovku zakončil aktivnější Betis hezkou akcí, patičku Beñata sice Molina zpracoval, ale jeho pokus byl přinejmenším naivní. To už se nedá říct o dalším pokusu Beñata - záložník s ovázanou hlavou prokázal skvělý rozhled a jeho přesně padající projektil vystrašil vyběhnuvšího brankáře Hernándeze.

Hostům dělala aktivní hra domácího celku velké problémy a za půlící čáru se dostávali jen zřídka. Mezi hráči Verdiblancos vynikal rychlý Campbell, který si zkoušel vymodlit penaltový zákrok, sudí Pérez ale faul neviděl a taktně hráče upozornil, že podobnou taktiku rozhodně neschvaluje. A tak si Campbell musel poradit jinak - ve středu hřiště si vzal míč a nikomu jej nepůjčil až do doby, kdy se rozhodl poslat Hernándezovi štiplavou navštívenku.

Po centru zprava se k nebezpečné hlavičce dostal naskakující Molina, ale v zakončení neměl dost štěstí. Brankář Hernández měl plné nohy práce také o chvíli později, když musel včas vybíhat proti kolmici Nona. Centrované míče domácím hráčům příliš nevycházely, kombinace po zemi již působila o mnoho lepším dojmem. Aktivitu Betisu srážela na kolena nepřesnost, která uzavřela první půli.

Boj o střed hřiště - tak by se dalo označit úvodní snažení obou týmů, ale bez patřičného klidu v zakončení. Po Beñatově vybídnutí se do zakončení dostal Molina, ale z ostrého úhlu nedokázal zamířit přesně. Do hry v dresu hostujícího Valladolidu naskočil Omar a hned se mohl stát slavným - brankář Adrian ale dobře vyběhl. Na druhé straně se po rohovém kopu málem prosadil Molina, ale scházelo mu pár centimetrů a v ochozech to jen zahučelo.

O něco blíže ke vstřelení branky byl Joel Campbell, po dobře sehrané akci se prodral až k zakončení a jen těsně minul Hernándezovu tyč! Domácí tým začal zvyšovat tempo, důkazem budiž Nonova rána končící těsně nad břevnem. Na trápení svého týmu se již nemohl dívat obránce Antonio Rukavina, který po druhé žluté kartě sledoval konec utkání jen ze šaten. Deset minut před koncem zápasu se pokoušel prosadit Molina, ale ve velké šanci nepochopitelně přestřelil!

Ve druhé minutě nastavení mohl konečně Betis vstřelit úvodní a možná rozhodující branku, ale těsně před čárou míč vyrazil střídající Peňa a stal se tak hrdinou hostujícího týmu. Vyloučeného protihráče Rukavinu napodobil domácí Antonio Amaya a po druhé žluté kartě se poroučel do sprch. Tím uzavřel nijak atraktivní utkání, v němž jsme se gólu nakonec nedočkali.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Betis vyhra 2:0 ...

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
hradec

Betis 3:2 Valladolid

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 easy

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele