7. kolo
06.10.2012 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Real Sociedad 2:0

Překvapení se nekonalo. Real Betis zvítězil v domácím prostředí nad Realem Sociedad 2:0 a posunul se dočasně na čtvrtou příčku v Primera División. Zato hosté ani napočtvrté v sezoně nedokázali bodovat ve venkovním prostředí, skóre 2:10 mimo domácí stadion je rozhodně na pováženou.

Betis do zápasu vstupoval se sérií dvou porážek v řadě, ovšem na jeho hře se tento fakt nepromítl. Díky gólům Paulaa a Rubena Castra, rozdělených poločasovou přestávkou, získal klub ze Sevilly čtvrté ligové vítězství a potěšil trenéra Pepeho Mela, navzdory vyloučení Maria v závěru zápasu.

Utkání bylo nečekaně zpožděno kvůli výpadku elektřiny na stadionu, začínalo se tak až o necelých dvacet minut později. Když konečně zazněl úvodní hvizd rozhodčího Texeiry, měli více ze hry domácí. Po Beňatové centru však hlavičkoval Juan Carlos jen slabě a vysoko. Na druhé straně zahrozil Griezmann, jehož volej skončil nedaleko levé tyče. Vedení však na svou stranu strhli přeci jen aktivnější domácí. Rohový kop Juana Carlose našel Paulaa, jenž hlavou z pěti metrů nedal Zubikaraiovi žádnou šanci. O pět minut později mohl brazilský obránce dokonce přidat i druhý gól zápasu, tentokráte z Beňatem rozehraného rohu, ale jeho střela byla na poslední chvíli zablokována.

Těsně před odhodem do kabin se poprvé vytáhl brankář domácích Adrian. Nejprve skvěle vytěsnil Velův levonohý pokus a následně si poradil i se Zurutuzovou pumelicí, která směřovala pod břevno. Brzy po změně stran mohl vedení Betisu zvýšit Castro, ovšem jeho tvrdá střela skončila pouze na konstrukci brány.

Z baskického týmu i nadále hrozil nejvíce mexický reprezentant Vela, ovšem ani jeden z jeho tří slibných pokusů se gólově neujal. A když se schylovalo k závěrečnému náporu hostí, udeřil Betis podruhé, znovu ze standardní situace. Na Beňatův přímý kop v 81. minutě nejlépe zareagoval Rubén Castro, který opět hlavou nekompromisně usměrnil míč za Zubikaraie. V závěru sice ještě uviděl druhou žlutou kartu Mario za faul na Prieta, ale na výsledném skóre se již nic nezměnilo. Všechny body zůstávají v Seville, Sociedad i tentokrát odjíždí s prázdnou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele