19. kolo
13.01.2013 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Levante UD 2:0

Real Betis se vydrápal k evropským příčkám, když se mu v nedělním poledním utkání podařilo zvítězit 2:0 nad Levante. Pod góly se podepsali Joel Campbell a Ruben Castro. Pokud Málaga neporazí Barcelonu, zůstane Betis na skvělém 4. místě.

Betis i Levante před zápasem větřily ve vzduchu posunutí se na čtvrtou příčku, na které by mohly zůstat minimálně do příštího kola, neboť Málaga, která jediná by je mohla opět sesadit, hraje s Barcelonou. A významný krok k pohárovým příčkám udělal nakonec Betis, kterému se povedlo získat všechny tři body.

Campbell otevřel skóre již v 7. minutě zápasu, když střílel po přesné nahrávce Castra. Celá akce se zrodila po rychlém protiútoku a Campbell zaznamenal teprve svůj druhý gól za celek Betisu.

Roger měl dvě velké šance před koncem prvního poločasu i na začátku druhé půle, ale ani jednou nedokázal srovnat skóre, čehož v 63. minutě využil domácí Castro a přesným zakončením zvýšil na konečných 2:0.

Domácí vstoupili do zápasu opravdu ukázkově. Už po sedmi odehraných minutách si totiž vzal Castro na své polovině míč a přeběhl s ním více než polovinu hřiště, načež skvěle načasoval přihrávku na Campbella, který již bez větších potíží prostřelil Gustava Munuu.

Útočník, který je v Betisu na hostování z Arsenalu, poté promarnil velkou příležitost a zdvojnásobení vedení, když v pokutovém území nedokázal trefit bránu.

Levante se ale postupně osmělovalo a začalo zvyšovat obrátky. Do velké šance se dostal Roger, kterého vysunul Nabil El-Zhar, ale útočníkova střela postrádala potřebnou razanci k překonání domácího brankáře Adriana.

Do druhé půle zasáhl na straně Levante i Obafemi Martins a tento zkušený Nigerijec se ihned zapojil do útočné šance, kdy hlavou perfektně prodloužil centr a našel nepokrytého Rogera. Tomu už stačilo překonat pouze Adriana, ale ve vyložené šanci naprosto zklamal a netrefil ani bránu.

A tato minela se následně ukázala být osudovou, neboť v 63. minutě převzal Castro v pokutovém území přihrávku od Nacha, udělal kličku bránícímu Sergiu Ballesterosovi a napálil míč k tyči, čímž zaznamenal již 11. gól sezóny.

Campbell i Castro pak mohli vstřelil svůj druhý gól v zápase, ale ani jeden již nebyl úspěšný. To ale fanouškům Betisu vůbec nemuselo vadit, protože Levante se již do žádné větší šance nedostalo, a tak zápas skončil poměrně hladkým vítězstvím domácích 2:0.

Betisu tak patří 4. příčka s tříbodovým náskokem na Málagu a Rayo Vallecano, zatímco Levante se musí spokojit s 8. pozicí.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zalezitost skvele hrajiciho Betisu... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele