35. kolo
12.05.2013 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Celta Vigo 1:0

Real Betis si stále drží naději na účast v pohárové Evropě, když se mu po čtyřzápasovém půstu podařilo zdolat 1:0 Celtu Vigo. Sevillským patří sedmá příčka a na šestou Málagu ztrácí pouhý bod.

Betisu se v posledních čtyřech zápasech nepodařilo vyhrát, ale náladu si spravil s Celtou, která je v přímém sestupovém ohrožení, když jí patří až předposlední místo v tabulce. Domácím zajistil těsné vítězství Rubén Castro, který se dokázal prosadit v půlce druhého poločasu.

Celta se v jeden moment chytla a ze tří zápasů dokázala získat sedm bodů, ale nyní jí forma a štěstí opět opustily, neboť se jí nepodařilo vyhrát už ve třetím zápase za sebou, což je v její pozici velice nepříjemné. Za záchranu nyní ztrácí tři body.

Obě strany se v prvním poločase dostaly do zajímavých příležitostí, ale ani jedna neskončila kýženým gólem. Nejblíže k němu měl Castro, jehož střelu vytahoval konečky prstů brankář Javi Varas. Na druhé straně se dobrým zákrokem vytáhl Adrián, který zlikvidoval dobrý pokus dánského hráče Michaela Krohna-Dehliho.

Podobný obraz hry byl vidět i ve druhém poločase, kdy se do šancí opět probojovali Castro s Krohnem-Dehlim a i tentokrát byli vychytání soupeřovými brankáři.

Castro se ale nakonec dočkal a jednu ze svých šancí proměnil, čímž zajistil svému týmu vítězství. Francisco Chica odcentroval míč přímo na jeho nohu a Castro jej poslal pravačkou do dolního rohu brány.

Stejný hráč se mohl prosadit o pět minut později ještě jednou, ale tentokrát už byl brankář Varas opět pozorný a svému týmu zachoval naděje na zisk nějakých bodů.

O to se v 75. minutě snažil Borja Oubiňa, ale Adrián nedopustil srovnání skóre, když jeho střelu vyrazil vedle.

Vyrovnat se v nastaveném čase nepodařilo ani střídajícímu Danijelovi Pranjičovi, a tak mohli domácí slavit ne zcela přesvědčivé vítězství, které je však drží ve hře o Evropu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele