20. kolo
21.01.2013 21:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 1:1

Velice zajímavou dohrávku dvacátého kola nejvyššísomácí soutěže vidělo Španělsko, celky Betisu a Athleticu s v nemě rozdělily body po remíze 1:1. Za domácí Andalusany otevíral skóre už po dvou minutách hry z penalty Castro, Baskové odpověděli krátce před přestávkou trefou Adurize. Po pauze měly oba týmy spoustu šancí rozhodnout o své výhře, další gól už ale nepadl...

Domácí Betis se hned od úvodního hvizdu do svého soupeře zakousl a skóre se tak poprvé měnilo už ve druhé minutě. To si za obranu Athleticu seběhl Molina, při pokusu o kličku Iraizozovi byl hostujícím gólmanem sražen a pískala se penalta. Tu bez sebemenších potíží proměnil kanonýr Ruben Castro, jenž poslal míč do šibenice a nedal strážci baskické svatyně šanci.

Hosté odpověděli prakticky hned v zápětí, ovšem rána Adurize letěla vysoko nad branku. V sedmé minutě o sobě pak dal znovu výrazně vědět střelec branky Castro, tentokrát však jeho kvalitní zakončení vyrazil perfektním zákrokem Iraizoz. Betis byl v první půli aktivnější, Campbell dvakrát mířil neúspěšně, Molina zase nepřesně. Osmnáctá minuta přinesla další možnost Campbella, jeho bombu k tyči ale famózně vytěsnil Iraizoz.

Athletic se znovu připomněl v minutě dvaadvacáté, kdy se ke střele odhodlal Herrera a Adrián se musel pořádně natahovat, aby konečky prstů vyškrábl míč na roh. Poté se hra na několik minut uklidnila, až najednou ve čtyřicáté první minutě udeřili Baskové. Muniaín kombinoval ve středu pole s Herrerou, ten pak vyslal směrem vpřed parádní kolmici, Aduriz se odpoutal od svého strážce a pohodlně zavěsil.

A hosté měli do odchodu do kabin ještě další dvě obrovské příležitosti - nejprve se nádherně uvolnil Muniaín, vytvořil si výhodnou palebnou pozici a mířil k zadní tyči, tu ale minul. A Iturraspeho pumelici zase musel vyrážet Adrián... A v tomto duchu se neslo dění také ze druhého poločasu, Athletic byl možná trochu překvapivě aktivnějším týmem a vypadalo to, že mnohem více lační po třech bodech.

V padesáté minutě pronikl po pravé straně Susaeta, v pravý moment předložil před bránu centr Muniaínovi, ten ale v zakončení trestuhodně selhal, když hlavou těsně minul. Pak zase dvakrát ukázali, že se stále vyskytují na hrací ploše, i domácí, Molinova teč Campbellovy střely ovšem skončila těsně vedle, Chica pro změn přestřelil.

Na opačné straně hřiště trefil Susaeta hlavou jen boční síť Adriánovy klece, vedoucí gól Betisu pak doslova odmítl vstřelit Molina, když nepochopitrlně selhal v takřka stoprocentní příležitosti. Iturraspe se při střele zmýlil, Adurizovu hlavičku brilantně zachránil Adrián... Tři minuty před koncem normální hrací doby se Adrián činil i po pokusu Gómeze, a poslední možnost odvrátit remízu zahodila skupinka hráčů, kteří se v nastaveném čase podíleli na závaru před domácím brankářem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Betis je vo vinikajucej forme a trapacie sa Bilbao nebude pre nich prekažka tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
freakmarena19

Bilbao se probere a urve remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Navíc je třeba přihlédnout i k dlouhodobějším statistikám, které pro Betis nevypadají dobře. Všechna tři utkání, která s Athleticem celek ze Sevilly po svém návratu do Primera División odehrál, skončila výhrou Basků " ....nie nahodou naopak, ved Betis vsetky 3 vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele