38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Valladolid 4:2

Mallorca nakonec vítězí nad Realem Valladolid! Přesto bude po tomto vítězství cítit ironický nádech, protože ani tři body jí k záchraně nepomohly.

V úvodu se hráči Mallorky snažili získat převahu nad svým oponentem, jejich touha po výhře byla evidentní. Jednak dobře kombinovali, jednak neztráceli čas zdlouhavými zpětnými nahrávkami na gólmana. Naopak, už po čtyřech minutách se do zakončení dostal Geromel, jehož prodloužení Martího centru ale odskákalo mimo tři tyče. Valladolid měl velké štěstí také o pár minut později, když míč po špatném vyběhnutí brankáře Jaimeho směřoval za brankovou čáru. Inkasování museli odvracet až vracející se obránci.

První branky se diváci na Iberostaru dočkali již po sedmnácti minutách. Po snaze Giovaniho Dos Santose se k míči dostal Victor Casadesús, jenž chytrou přihrávku vyzval spoluhráče Alejandra Alfara. Ten už si s nabídnutou šancí poradil a Mallorca vedla!

Ani domácí tým však nebyl zcela stoprocentní, Omarova rána brankáře Aouateho hodně vyděsila. Přesto se dá říci, že Mallorca udržovala daný stav a sama se rozhodující měrou podílela na atraktivitě utkání. Obránce Alan Hutton prošel po kraji kolem dvou obránců, jho pas před bránu ale nebyl z nejpovedenějších. Víctor Casadesús v předzápasovém rozhovoru řekl, že se pokusí vydat ze sebe maximum v zájmu svého týmu. A svá slova rozhodně vzal v potaz, první půle byla jednou z jeho nejpovedenějších. Po další výtečné nahrávce mohl pálit Dos Santos, jeho rána ale mířila nad břevno.

Právě v té chvíli ale domácím dost zatrnulo - Ebert totiž našel nahrávkou nabíhajícího Omara, jeho ránu Aouate vyrazil jen k volnému Buenovi, který se již nemýlil!

Festival zahozených šancí Mallorky pokračoval, mezi tři tyče dvakrát nezamířil přesně Dos Santos, po něm selhal také Martí. Zvýšená aktivita se neprojevila okamžitě, své ovoce ale přinesla. Těsně před přestávkou se Mallorka ujala vedení - první centr ještě obrana hostí odvrátila, ale na Martího zakončení k tyči již reagovat nestačila.

Dvě minuty po začátku druhého dějství se do slibné pozice dostal Omar, ale brankář Dudu Aouate jeho ránu stačil vytěsnit na rohový kop. Valladolid neměl daleko ke srovnání, ale faul v pokutovém území posunul sudí až za jeho hranice. Mallorca chtěla potvrdit svou dominanci a o to se postaral Giovani Dos Santos, jehož obrana Valladolidu spíše stínovala, než bránila. Domácí ofenzivní talent se tak s ničím nerozpakoval a vypálil přesně za záda Jaimeho.

Stále to však nebylo vše. Dvacet minut před koncem zápasu odskočili domácí hráči svému soupeři na rozdíl tří branek, když Dos Santos nahrával neobsazenému Javimu Márquezovi, který ze střední vzdálenosti navýšil rozdíl ve prospěch svého týmu!

Valladolid sice ještě nesložil zbraně, ale k bodům mu nepomohla ani rána Omara. Ten jí pouze uzavřel celý ročník a krásné utkání. Krásné jen do chvíle, než byly známy ostatní výsledky. Ani výhra totiž Mallorce nepomohla k záchraně...

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na tiketě s Valencií.. tak doufám že něco předvedou tip: 1:0

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele