3. kolo
01.09.2012 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Sociedad 1:0

Sobotní hrací den uzavřela výhra Mallorcy nad Realem Sociedad v poměru 1:0. Ostrované se tak mohou dočasně vyhřívat na prvním místě tabulky Primera División se ziskem sedmi bodů. Hosté naopak odjíždějí s prázdnou a minimálně po další dva týdny se budou krčit v dolní polovině tabulky.

Sociedad měl brzy po zahájení utkání blízko ke vstřelení úvodní branky, když se Imanol Agirretxe vysmekl defenzivě soupeře při standardní situaci, ale nedokázal na dlouhou nohu usměrnit míč do sítě. Po zbytek první půle měla více ze hry Mallorca, ovšem brankáře Brava i přesto příliš nezaměstnávala. Brazilská posila Anderson spálila pravděpodobně největší šanci poločasu - po rohu hlavičkoval naprosto neobsazený přímo do Bravovy náruče.

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Patnáct minut před koncem však platonický tlak Mallorcy přece jen přinesl kýžené ovoce a domácí tým se ujal vedení. Márquez, jehož centrované přihrávky byly hrozbou po celý zápas, poslal perfektně načasovaný ostrý míč na hranici malého vápna, kde už Víctor se zakončením neměl sebemenší problém. Radost domácích však mohla mít velmi krátkého trvání, neboť jen chvíli poté byl Anderson donucen zablokovat střelu Prieta přímo na brankové čáře. A protože se neujal ani trestný kop střídajícího Griezmanna, mohli ostrované slavit těsné vítězství a pokračující ligovou neporazitelnost.

To Sociedad odjíždí z Mallorcy s prázdnou, a není tomu tak poprvé. Jedná se již o sedmý ligový zápas v řadě, kdy Estadio Son Moix odolal tlaku baskických hostí a nepovolil jim odnést si více než bod. Když připočteme i výprask Sociedadu v minulém ročníku Copa del Rey 6:1, lze z jejich pohledu bez ostychu označit stadion na Baleárských ostroveh za opravdovou pevnost.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale co kdyby se mallorca vratila do poharu ?

Reagovat
HullCity

Ty asi nejsi normální,viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Podobný smajl od tebe jsem dnes již viděl v komentech u Tottenham - Norvich, kde jsi avizoval výhru 4:0. Jak to dopadlo můžeš posoudit sám. Tak tedy:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele