9. kolo
28.10.2012 21:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Madrid 0:5

Ve večerním zápase 9. kola Ligy rozstřílel Real Madrid Mallorcu 5:0 a v tabulce se posunul na čtvrtou příčku. Po pomalém rozjezdu se obhájce dostává do tempa, především pak Cristiano Ronaldo a Gonzalo Higuaín, kteří si v utkání připsali po dvou gólech. Naopak Mallorca musí řešit krizi, když prohrála již čtvrtý zápas v řadě.

Na Mallorcu zavítal hvězdný Real Madrid, který své kvality předvedl hned v úvodu zápasu. První gól totiž padl již v 8. minutě, a to z kopačky Gonzala Higuaína. Ten využil chyby domácího obránce, který nedokázal zastavit centr letící do pokutového území a míč de facto zpracoval přímo pro argentinského útočníka. Ten v ideální střelecké pozici trefil přesně vzdálenější horní roh Aouatovy brány.

Mallorca, která v loňské sezóně skončila na 8. příčce, poté zpřesnila svoji hru a vytvořila si i pár šancí. Zdálo se,že začne být mnohem větším soupeřem, jenže poté udělala v obraně další hrubku, kterou Real neomylně potrestal. Ve 22. minutě totiž přišla série rychlých přihrávek před hranicí pokutového území, kdy se míč dostal od Özila přes Di Máriu a Higuaína až ke Cristianu Ronaldovi, který přesně mířil ke vzdálenější tyči. Brankář Aouate se jen bezmocně díval za střelou, která proletěla kolem něj.

O deset minut později se Real dostal do další obrovské šance, kdy Özil posunul míč za obranu Mallorcy, kam si již zabíhal Ronaldo. Ten hned z první vypálil, ale jeho pokus směřoval těsně nad břevno. Úvod do druhé půle nebyl nikterak zajímavý a moc fotbalové krásy nepřinesl. Mallorca se snažila snížit, jenže si nedokázala vytvořit žádnou vážnější šanci, ze které by se jí to mohlo eventuálně povést. Pak se ale kormidla opět ujal Real Madrid a zase z toho plynuly góly.

V 70.minutě Luka Modrič na polovině hřiště sebral míč a skvělým pohybem se ihned uvolnil. Přesně našel Cristiana Ronalda, který poslal míč opět za obranu Mallorcy, kde už byl připravený Higuaín. Ten mířil přesně i tentokrát, když umístil míč tvrdou střelou k pravé tyči. A trvalo jen tři minuty, než Real Madrid zvýšil na 4:0. Na začátku akce byl znovu Luka Modrič, který získal míč a přihrál ho Ángelu Di Máriovi. Ten bleskurychle předal míč Higuaínovi, který jako přes kopírák poslal prudkou přihrávku za obranu domácích a Cristiano Ronaldo nic nevymýšlel a střelil bodlem další branku. Na této akci bylo zcela zřetelně vidět, že Mallorcu vůbec nestíhá rychlostně.

V nastavení přidal gól i Callejón, který dorážel míč do prázdné sítě, a tak Real Madrid vyhrál stejným skórem, kterým v sobotním utkání zdolala Barcelona Vallecano.

Mallorca, která začala sezónu velmi dobře, v nedělním zápase zaznamenala již čtvrtou prohru v řadě, zatím si ale stále drží místo v prostřed tabulky. Forma je ale hodně tristní, a tak se fanoušci zajisté modlí, aby se uzdravili hráči, kteří týmu z ostrovů očividně chybí. Rozsáhlou marodku má i Real, ten ale zoufat rozhodně nemusí, neboť poslední výsledky v lize jsou velmi uspokojivé. Nyní patří Madridu čtvrtá příčka, přičemž na vedoucí Barcelonu a Atlético Madrid ztrácí 8 bodů. Předvedenou hrou si museli spravit chuť po prohře 1:2 s Dortmundem v Lize mistrů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Higuain,Kaka,Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že Mallorca Realu vrátí tu prohru,která ani neměla být !!

poslední zápas 1-2 + jasná pomoc rozhodčího

Reagovat
CHONG

Úsměvný komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Co bys čekal od fandy barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4-Ronaldo 4x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele