32. kolo
19.04.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Rayo Vallecano 1:1

Souboj madridského favorita s Mallorcou končí remízou! Hosté se sice zásluhou Pitiho dostali do brzkého vedení, ale outsider bojující o setrvání mezi elitou srovnal krok. Branka Alejandra Alfara znamená vyrovnání a bod pro oba soupeře.

Diváci na stadionu Iberostar zažili velmi svižný úvod do utkání. José Manuel Casado využil nepozornosti domácích obránců a centrem našel spoluhráče Pitiho. Čtrnáctigólový útočník se nenechal rozhodit stínujícím obráncem a nabízenou šanci bez okolků využil - 1:0 pro hosty.

Radost favorizovaného celku ale netrvala dlouho. Španělský záložník Alejandro Alfaro se totiž po rohovém kopu zorientoval ve vápně brankáře Rubéna nejlépe a pohotově srovnal krok.

Diváci možná očekávali další příval branek a šancí, dlouho se ale nic nedělo. Za zmínku stojí nesmělý pokus kapitána Pitiho který ale skončil nad brankou. Rayo uzamklo soupeře na jeho polovině a těžit z toho mohl Andrija Delibašić, jeho střelu ale zastavila tyč! Chvíli před poločasovou přestávkou se pokusil zakončit Tomer Hemed, izraelský útočník ale míč nezpracoval ideálně. Velkou příležitost vstřelit vedoucí branku očekávali diváci po údajném faulu na dos Santose. Sudí Estrada ale nechal ve hře pokračovat.

Deset minut po změně stran se oba týmy postupně dostaly k zahrávání standardních situací. Ani jeden z nich s ní ale nenaložil nejlépe. Při druhém pokusu se snažil zakončit mladý útočník Leo Baptistao, ale z malé vzdálenosti skvěle zasahujícího brankáře Calatayuda nepřekonal.

Do velké šance se probíjel mladíček dos Santos, ani tentokrát ale po jeho kontaktu s protihráčem sudí Estrada nezapískal pokutový kop. Na druhé straně protáhl brankáře Calatayuda Trashorras, jeho projektil ale mířil těsně vedle tyče. Tyč zazněla také o pár minut později, kdy se do ní trefil Lass Bangoura. Také tentokrát měl brankář Calatayuda velké štěstí. Na druhé straně se mohl prosadit střídající Javier Arizmendi, který byl na hřišti sotva minutu, ale jeho pokus za zády Rubéna neskončil.

A opět v hlavní roli branková konstrukce! Lass nastřelil opět jen tyč Calatayudovy brány a utkání spělo ke konečné remíze. V závěru utkání vyvinuli hosté velký tlak na to, aby získali cenné tři body. Nicméně, střely Pitiho a následně i José Carlose mířily vedle tyče. Závěrečné dvě šance si pro sebe nechal domácí tým, Mallorcu ale nespasil ani střídající Perreira, ani v poslední šanci utkání mimo střílející Arizmendi. Brankář Rubén se již překonat nenechal a dopomohl svému celku k cennému bodu. Díky němu je Rayo stále osmé, větší cenu má pro domácí Mallorcu - ta se přiblížila poslední nesestupové příčce.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je pro RAYO VALLECANO dobrý ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele