34. kolo
05.05.2013 12:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Levante UD 1:1

Mallorca sice toužila po výhře, která by jí dala teoretickou šanci na záchranu, ale ani její zlepšený projev a aktivnější střelba jí nepomohly. Levante díky Acquafrescově gólu remizuje a zůstává na dvanácté příčce.

Domácí tým se pokusil zaskočit svého soupeře a větší aktivitu představoval například pokus Tomera Hemeda, který ale postrádal přesnost. Brankář Keilor Navas musel po chvíli řešit další problém, který mu díky rychlým nohám přivezl až před bránu mladík Giovani dos Santos, ale s jeho průnikem si nakonec společnými silami hosté poradili.

Mallorca byla v úvodu utkání mnohem aktivnější a toužila po naději na záchranu. Proto ale musela vyhrát. Díky jejímu napadání se výsledek brzy dostavil - spolupráce Victora s Tomerem Hemedem skončila přesnou ranou druhého jmenovaného, izraelský útočník vstřelil svůj již desátý gól v sezoně.

Svěřenci Gregoria Manzana museli svému trenérovi dělat opravdu radost, jejich aktivita byla naprosto zřejmá. V další šanci se objevil záložník Martí, s jeho střelou si ale nakonec obrana Levante poradila. Po dos Santosově centru ze strany se k hlavičce vyšrouboval obránce Pedro Geromel, ale jeho zakončení postrádalo razanci.

V prvních třiceti minutách byla Mallorca jasně lepší a množily se i její střelecké pokusy. Se svou troškou do mlýna přispěchal dos Santos, ale jeho rána těsně minula Navasovu bránu. Stejně se vedlo zakončení Emilia Nsueho. O to větší šok znamenala minuta dvaačtyřicátá, v níž centr ze strany propadl až k volnému Robertu Acquafrescovi, který hlavou zakončil a utišil stadion Iberostar.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči v obdobném duchu, ale jejich aktivita se projevovala spíše držením míče. Další pokus o změnu skóre tak registrujeme až po hodině hry, kdy se po centru Alana Huttona dostal k hlavičce útočník Victor Casadesús. Jeho pokus ale minul Navasovu bránu. Jako na nešťastný zápas bude na polední chvíle vzpomínat především Javier Arizmendi. Zkušený útočník nahradil Victora, ale jen po pěti minutách na hřišti se zranil a musel být nahrazen.

O zakončení se tvrdou ranou postaral také Hemed, střelec první branky. Jeho projektil ale brankář Keilor Navas výborně zneškodnil. Na Iberostaru propukly emoce naplno pět minut před koncem, kdy se domácímu týmu podařilo skórovat. Radost byla ale předčasná, neboť sudí Jose Luis Gonzalez viděl nedovolený zákrok na brankáře a gól neuznal. Mallorca už se k další akci nedostala a přesto, že byla nesporně aktivnějším týmem, musí se o body dělit. To ji velmi ztěžuje šance na záchranu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Mallorca to má podle mě už spočítané, podle mě, i když udělá 4 výhry, tak to na záchranu stačit nebude. Musela by vše vyhrát, či udělat aspon 13 bodů z 15, což nepředpokládám.

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele