31. kolo
15.04.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Celta Vigo 1:0

Mallorca v pondělní dohrávce jednatřicátého kola Primera División udělala razantní krok směrem k záchraně. Na svém stadionu totiž dokázala gólem Giovaniho dos Santose v samotném nastavení zvítězit 1:0 nad Celtou Vigo a poslala ji tak místo sebe na poslední dvacáté místo.

Značně vypjatý zápas nabídl jen pramálo velkých šancí, zato faulů hlavní rozhodčí musel odpískat hned šestatřicet. Vše spělo k bezbrankové remíze, která by neřešila nic ani pro jeden klub, jenže závěrečný tlak domácích vše změnil. Hemedovu hlavičku dokázal brankář Javi Varas pouze vyrazit do cesty Dos Santose, jenž zblízka procpal míč za čáru a přiblížil Mallorcu k záchraně na rozdíl jediného bodu.

Ale hezky popořadě. První půle se do fotbalových dějin nezapíše jako strhující, ba ani záživná. O snad jediný vzruch se postaral záložník Celty Alex López, když si naběhl na Bermejovu hlavičku po autovém vhazování a řítil se sám na branku, ovšem jeho rána na zadní tyč skončila těsně vedle. Přestože měli jinak více ze hry domácí, k vážnějšímu ohrožení Varase se dlouho nedostávali. Za zmínku stojí pouze Dos Santosovy přímé kopy, které si však gólman hostí s klidem pohlídal.

Po změně stran zpočátku převzala herní iniciativu Celta a za svou snahu chtěla být řádně odměněna, když Pedro Geromel stáhnul v pokutovém území Bermeja. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá, a tak bezbrankový stav přetrvával. Domácí brankář Aouate se poté musel předvést při hlavičce Túňeze, na druhé straně likvidoval Varas povedenou ránu Alfara. S ubývajícími minutami rostla nervozita na obou stranách a nakonec se s ní lépe vypořádala Mallorca.

Tvůrcem prakticky posledního útoku zápasu byl Tomás Pina, jehož kvalitní centr do vápna našel hlavu Hemeda. Brankář Varas byl sice na jeho hlavičku připraven, ale odražený míč přistál u kopaček Dos Santose a mexický reprezentant z několika metrů přece jen prostrčil míč do sítě a rozbláznil spoluhráče i domácí příznivce v hledišti.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
goodbay

Velice důležitý zápas pro oba týmy. Pokud Mallorca prohraje, je její osud nejspíš spečetěn.

Reagovat
goodbay

Tak jsem podcenil její los, každopádně velice důležitý zápas pro oba týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Mallorka už musí!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca ma vyhodu domaceho prostredia takze to da

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
berger321

1:2 Mallorca sestup

Reagovat
smazaný uživatel

yes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele