23. kolo
09.02.2013 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - CA Osasuna 1:1

Zápas "o šest bodů" nakonec vítěze nenašel, po plichtě 1:1 zůstaly oba celky na svém. Dlouho to byl klasický záchranářský boj, v sedmasedmdesáté minutě se však trefil hostující Lolo a přiblížil Osasunu k důležité výhře. Jenže v nastavení se do vápna soupeře vysunul gólman Aouate a po zásahu Geromela zůstal alespoň bod na Mallorce.

Od samotného začátku se hrál naprosto typický zápas dvou o záchranu bojujících celků, domácí šli do aktuálního kola z devatenácté příčky, hosté byli sedmnáctí. A oba týmy se tak zcela pochopitelně vůbec nikam nehnaly, přeci jen šlo o hodně, a tak diváci na stadionu místo krásných fotbalových akcí sledovali převážně urputný boj ve středu pole. O něco aktivnější sice byli domácí, jenže právě oni pustili soupeře do první velké příležitosti.

To chybovali při rozehrávce Aouate s Nunesem, čehož na chvíli využil Silva a dostal se do zcela vyložené gólové pozice, jenže celou situaci nepochopitelně sám prováhal a gól z toho nebyl. Osasuna hrála velmi chytře, pozorně bránila a ze standardních situací či rychlých protiútoků hrozila. Jako po rohovém kopu, kdy se prosadil Lolo, byl mu však pískán faul na gólmana Aouateho. Mallorca o sobě dala v útoku poprvé výrazněji vědět až po dvaceti minutách, nebezpečnou situaci však spolehlivě vyřešil Fernández, jenž včas vyběhl a zmenšil tak střelecký úhel Víctorovi.

Pak už se zase musel činit Aouate, který měl pořádné potíže s ránou Nina, dorážka de las Cuevase pak šla nad břevno. Závěr prvního poločasu patřil domácím, když nejprve nikým nehlídaný Víctor zblízka přestřelil, Giovani pak zase v poslední akci úvodního dějství mířil vedle. Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, Osasuna brzy zahrozila po rohu, jenže Nunes hlavou minul.

Domácí po pauze poslali na hřiště kanonýra Hemeda a s jeho příchodem začala existovat ofenziva Mallorky, ani Hemed ovšem svou první šanci neproměnil, když zakončil mimo. Poté krásně pálil Pereira, proti němu se však pro změnu vytáhl Fernández. Ani Víctor pak neseřídil správně střeleckou mušku, a tak v sedmasedmdesáté minutě udeřila Osasuna. To od rohového praporku odcentroval Cejudo, na míč si naskočil Lolo a bylo to 0:1.

Mallorca se okamžitě tlačila za vyrovnáním, získala výraznou převahu, ovšem čas rychle ubíhal. Pina se ocitl na přední tyči v dobré pozici, jenže trefil jen střed branky, kde zakročil Andrés. Nsue branku netrefil, Giovaniho přetažený centr zase břevno těsně přeletěl. Nakonec to přišlo v devadesáté druhé minutě. To zahrávali domácí standardní situaci, do pokutového území soupeře šel i gólman Aouate, prodloužil míč k Geromelovi a ten zařídil Ostrovanům alespoň bod.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca patry do Segundy !!! tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kruci mohly to být 3 body..., ale i tak Osasuna dobrý!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele