31. kolo
14.04.2013 12:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Sociedad 0:2

Real Sociedad San Sebastian si poradil s domácím Rayem a odváží si tři body. Hrdinou utkání se stal dvougólový Imanol Agirretxe, jehož zásahy přispěly k pojištění čtvrtého místa.

San Sebastian by se určitě dal popsat jako překvapení letošního ročníku Primera Division. Celek trenéra Philippa Montaniera překonává papírové předpoklady s dál útočí na kvalifikaci do dalšího ročníku Ligy mistrů. Ambiciozní tým dnes potvrdil svou pověst a znovu zvítězil. Sice ne tak impresivním skóre jako v posledních třech duelech (tedy 4:0), ale důležité tři body přece jen jedou do San Sebastianu.

V úvodním tlaku se ale před bránou Claudia Brava objevili domácí. Piti nacentroval do vápna, kam si naběhl Baptistao, ale jeho hlavička mířila nad bránu. A tak trestali hosté - z následného protiútoku se k míči postupně dostali Antoine Griezmann a Carlos Vela. Jejich spolupráce zanesla míč až k volnému Imanolu Agirretxemu a mladý španělský útočník otevřel skóre utkání.

Stejný hráč se dočkal hned vzápětí i druhé branky. Po špatně zahrané ofsajdové pasti ze strany Vallecana se za obranou ocitl zkušený Xabi Prieto, z jehož práce mohl těžit opět střelec prvního gólu a zvýšil na 2:0.

Od té doby se ale tempo hry ustálilo a v odpoledním čase se zřejmě ani jednomu z týmů nechtělo se stavem nic závažnějšího dělat. Domácí Vallecano se sice snažilo útočit, ale jeho soustavný tlak bez větší šance se jevil jako stereotypní. Sociedad útočil z rychlých brejků tažených především dvojicí Griezmann - Vela.

Proti francouzskému záložníkovi včas zasáhl brankář Rubén, Pitiho tečovaný pokus zase bez větších problémů vyřešil Claudio Bravo. Piti ale znamenal v závěru první půle pro obranu Realu Sociedad velkou hrozbu a z jeho posledního útoku mohl těžit Baptistao. Nabízenou šanci ale neproměnil a tak do kabin odcházeli spokojenější hráči hostí.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase. Zajímavou situaci musel řešit brankář Claudio Bravo, který se natahoval po střele Alejandra Domíngueze. Ani jeho přímý volný kop po faulu Markela Bergary ale změnu stavu nepřipustil. Vallecano reagovalo na nepříznivé skóre posílením ofenzivy, do níž se zapojil Andrija Delibašič. Nový muž na trávníku již po minutě pobytu mohl snížit, Arbillův centr ale hlavou poslal mimo žádaná místa.

Carlos Vela v Sociedadu ožil a dokazoval to i dnes. Kromě poctivého bránění běhal, pálil a ohrožoval bránu Rubéna jak jen to šlo. Ani jeho střela dvacet minut před koncem ale za záda Rubéna neprošla. Deset minut před koncem se mohli prosadit opět hosté, De La Bellův centr do pokutového území ale střídající Gorka Elustondo poslal vedle tyče!

Do konce utkání jsme se již žádné zajímavé akce nedočkali, takže po devadesáti minutách pískl sudí Álvarez Izquierdo konec. Tři body míří do San Sebastianu, který se díky nim nachází stále na čtvrté pozici. Rayo Vallecano bude litovat zahozených šancí na místě devátém.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
RS

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

hm myslim ze len o gol vyhra Sociedad nie o 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3... ja myslim ze vyhraje presvedcive a nebo prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 dobre ide ten san sebastian, len aby nezakopol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele