9. kolo
27.10.2012 22:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Messi zase řádil, Barca nadělila Rayu manitu

Lionel Messi dál trhá obrany soupeřů jako na běžícím páse. Tentokrát to odneslo Rayo, které nezačalo vůbec špatně, nakonec ale inkasovalo hned pětkrát, přičemž dvakrát z kopačky geniálního Argentince. Po jedné brance přidali Villa, Xavi a Fábregas a byla z toho (ne)populární manita, po které Blaugranas zůstávají v čele tabulky.

Přitom to bylo Rayo, které do prvního gólu z kopačky Davida Villy bylo nebezpečnější a mělo ke skórování o něco blíže. Dvakrát pálil záložník José Carlos, v obou případech ale zamířil nepřesně a nepřinutil Valdése k zákroku. V oné zmíněné dvacáté minutě už však přišlo rozhodnutí celého zápasu a spolu s ním nastoupila také očekávaná dominance barcelonských fotbalistů. Fábregas perfektně načasoval průnikovou přihrávku na Villu, ten se najednou ocitl úplně sám před Rubénem a s přehledem ho překonal.

Pak se domácí brankář dvakrát vyznamenal, když nejprve vychytal z dobré pozice střílejícího Xaviho, o několik minut později si pak poradil i s přímým volným kopem Messiho. Rayo ještě jednou v prvním poločase zahrozilo, a tentokrát už to byla opravdová gólová možnost, Delibasić s ní však naložil mizerně, když trefil přesně prostor, ve kterém se vyskytoval Victor Valdés. Tento moment se nakonec ukázal být klíčovým, protože už tři minuty po přestávce Barca navýšila své vedení. To prošel až k šestnáctce Pedro, v pravý moment nahrál doprava Montoyovi, ten ještě chytře vrátil míč zpět na hranici velkého vápna Messimu a barcelonská desítka nedala Rubénovi šanci zasáhnout.

Domácí se nevzdali, Chori Domínguez ovšem napálil balón těsně mimo. Messi ve své druhé šanci v utkání selhal, když obloučkem minul prostor mezi třemi tyčemi, dvanáct minut před koncem už to však i tak bylo o tři góly. Rubéna tentokrát překonal kapitán Xavi, jenž si seběhl před bránu soupeře na přesnou přihrávku Jordiho Alby a zakončením k levé tyči rozvlnil síť. Uběhlo jen dalších osmdesát sekund a bylo to 0:4, to když odcentroval z pravé strany Pedro a Cesc Fábregas neměl problém zblízka přesně zakončit.

V samém závěru se pak ještě jednou prosadil Lionel Messi, to Montoya vyhrál důležitý souboj ve středu hřiště, Fábregas vysunul do samostatného úniku Messiho, ten obešel Rubéna a do prázdné branky zavěsil. Argentinec se díky dvěma dnešním trefám posunul na neuvěřitelné desáté místo v historické tabulce střelců španělské ligy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 Barca bude mít čisté konto !!

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

poklona....

Reagovat
smazaný uživatel

dík kámo jsem rád že mi vyšel konečně výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Repete !

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
SIRBRANIKE

3:5 s tou našou obranou...

Reagovat
Robík

Obrana bez Puyla vazne,ale dnes jsme to zvládli

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xunmsb_eurosoccerweb-com-barcelona-rayo-vallecano-full-time-highlights_sport

Barcelonu může o body připravit snad jen hodně kvalitní brankář...ta jejich produktivita je bezkonkurenční

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele