27. kolo
09.03.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona 2:0

Espanyol stále nemůže boj o záchranu považovat za vyhraný, po prohře na půdě Raya se katalánský celek opět trochu příblíží sestupové zóně. To domácí si naopak výrazně pomohli, po brankách Domíngueze a Pitiho vyhráli 2:0 a rázem se vyšvihli do první poloviny tabulky.

Nutno říct, že Rayo zvítězilo naprosto zaslouženě, v podstatě po celých devadesát minut bylo lepším týmem, brzy se dostalo do klíčového vedení a když v závěru přidalo i pojistku, bylo hotovo. Jako první přesto ohrozili branku soupeře hosté, jenže Alfonsova rána byla zblokována na roh. V deváté minutě se urodil první nebezpečnější mráček před Casillovou svatyní, a hned z něj zapršelo.

Rayo odvrátilo rohový kop soupeře a okamžitě přešlo do protiútoku. Leo Baptistao unikl po levém křídle, ve správný moment předložil míč nabáhajícímu Domínguezovi, který si pak už poradil bez potíží a otevřel skóre zápasu. Espanyol mohl srovnat po necelé půlhodině hry, ovšem Sergio García mířil z otočky těsně mimo. Jinak ale Vallecas s přehledem kontrolovali vývoj utkání, o čemž nejlépe hovoří statistika držení míče z prvního poločasu - domácí měli balón na kopačkách ve třech čtvrtinách času!

Krátce po přestávce navíc mohl Rayo uklidnil Baptistao, jenže po krásné kombinaci s Pitim nepřekonal Casillu. Espanyol ve druhé půli přidal pod kotel, začal být stále nebezpečnější a aktivnější, ovšem do brankových příležitostí se prakticky nedostával. Naopak v sedmdesáté sedmé minutě udeřil Piti, zase srazil Katalánce na kolena a bylo jasné, že Rayo získá všechny tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
berger321

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele