11. kolo
10.11.2012 16:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Celta Vigo 3:2

Rayo Vallecano se v 11. kole La Ligy zmohlo na velký obrat zápasu se Celtou Vigo, když si třemi góly v druhém poločase vystřílelo tři body za výhru 3:2. Hosté po první půli vedli o dvě branky, ale po vyloučení Gustava Cabral již neměli síly na uhájení tohoto výsledku. Vallecano tak z 11. místa poskočilo na 7. příčku před Sevillu.

Iago Aspas dostal Celtu Vigu během 34 minut už do dvoubrankového vedení, ale celý zápas se pro Rayo otočil k lepšímu pět minut před koncem první půle, kdy Gustavo Cabral uviděl druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do sprch.

Po přestávce pak Leo Baptistao a Tito přesnými hlavičkami srovnali stav na 2:2 a osm minut před koncem zápasu rozhodl z nařízené penalty Piti.

Prohra znamená, že Celta v dosavadních šesti venkovních zápasech nezískala ani jen jediný bod. Stejně na tom může být už jen Osasuna, která šestý zápas ještě nehrála. Ztráta všech bodů musí bolet o to víc, že první poločas měla Celta rozehraný opravdu dobře.

Aspas dal Rayu hned v úvodu najevo, že obrana bude mít hodně velké problémy s jeho rychlostí. Vběhl totiž do pokutového území a pokusil se přehodil brankáře Cobeňa, ten se ale nachytat nenechal a balón dokázal chytit ještě před brankovou čárou.

Ve 12. minutě ale svoji šanci již využil, když obdržel krásnou přihrávku od Alexe Lópeze a střelou po zemi Cobeňa poprvé v zápase překonal.

Rayo se poté dostalo trochu do zápasu, když se Tito dostal do zakončení, ale šance měl vytěžit mnohem více. Z ostrého úhlu totiž napálil míč pouze do boční sítě. Další dobrou šanci měl Chori Domínguez, ale mířil přímo do brankáře Javiho Varase, který tak se zákrokem neměl moc práce.

Jenže na druhém konci hřiště domácí obrana stále nedokázala držet krok s rychlým Aspasem, který tak ve 34. minutě vstřelil téměř identický gól. Opět dostal přihrávku do nohy, tentokrát od Michaela Krohn-Dehliho, a střelou po zemi opět prostřelil Cobeňa.

Zlomový okamžik ale přišel těsně před koncem první půle, kdy dostal Gustavo Cabral hodně přísnou žlutou kartu, a neboť byla již druhá, musel opustit hřiště.

A uběhlo pouze patnáct minut druhého poločasu, než se domácí mohli radovat ze snížení. Na centr Josého Casada si dobře naběhl Leo a hlavičkou překonal Varase.

Tlak Raya se stupňoval a Andrija Delibašič s Pitim předvedl dvě další dobré hlavičky, obě ale skončily na tyči. Smůlu prolomil až v 72. minutě Tito, který taktéž hlavou usměrnil Domínguezův centr do sítě hostů.

Naprosté neštěstí pro nováčka ligy Celtu Vigo bylo dokonáno deset minut před koncem zápasu, kdy byl Delibašič faulován v pokutovém území a rozhodčí neváhal nařídit penaltu. K té se postavil Piti a nemýlil se. Zápas tak skončil výhrou Raya 3:2.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele